Συναυλίες, θέατρο, εικαστικά και ότι άλλο ενδιαφέρον γίνεται στην πόλη

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Η πανδημία και διαχείριση της βρίσκεται σε καλό δρόμο. Γεγονός που έφερε έστω και με αργούς ρυθμούς την κανονικότητα στη ζωή και την λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Παρά τις πολλαπλές κρίσεις και τις αρνητικές επιπτώσεις τους, ένα φαινόμενο θετικό εμφανίζεται πλέον και στον Έβρο και ιδιαίτερα την Αλεξανδρούπολη: η αναβίωση των πολιτιστικών και κοινωνικών δρωμένων με έμφαση τις συναυλίες, το θέατρο και τα φεστιβάλ. Ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές ημερομηνίες και στο άμεσο μέλλον αναμένονται ακόμη περισσότερες.

Μια πρώτη καταγραφή  είναι η εξής:

Στις 28 Μαΐου στην πλατεία του ΦΑΡΟΥ θα πραγματοποιηθεί η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Στις 4 Ιουνίου στο Θέατρο Αλτιναλμάζη θα εμφανισθεί ο Σωκράτης Μάλαμας. Μαζί του θα είναι η Ιουλία Καραπατάκη, ο Πέτρος Μάλαμας και ο Φώτης Σιώτας.

Στις 6 Ιουνίου στο Θέατρο Αλτιναλμάζη θα δώσει παράσταση stand-up comedy  η Κατερίνα Βρανά με τίτλο <Σχεδόν πέθανα>.Η παράσταση θα δοθεί και στις 8 Ιουνίου στο δημοτικό θέατρο Ν. Ορεστιάδας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους θα λάβει χώρα από τις 23-05-2022 έως τις 26-05-2022 με προβολές στον θερινό κινηματογράφο “ΦΛΟΙΣΒΟΣ” αλλά και εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης καθώς και σχετικά workshops.

Στην Αλεξανδρούπολη εκτός από την λειτουργία και τις πολλαπλές δράσεις του γοητευτικού θερινού κινηματογράφου <ΦΛΟΙΣΒΟΣ”,που αναμένεται να ξεκινήσει τις προβολές του στις 26 Ιουνίου από την Κ.Λ.Α., το ημερολόγιο περιλαμβάνει  ακόμη μουσικά και άλλα  δρώμενα.

Στις 22 Ιουλίου στο Θέατρο Αλτιναλμάζη θα εμφανισθούν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης.

Στις 23 Ιουλίου στον ίδιο χώρο θα εμφανισθεί η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με τον Γιάννη Μαθέ ενώ στις 30 Ιουλίου  η βραδιά ανήκει στην Καίτη Γαρμπή και τον Δ. Σχοινά.

Το  πανελλήνιο <mega event>  της νεολαίας και της μουσικής, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΡΔΑΣ 2022, θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 27- 31 Ιουλίου. Με πλήθος καλλιτεχνών και τους νέους από όλη την Ελλάδα να το αναμένουν με πάθος.

Επαναδραστηριοποιείται επίσης το ενδιαφέρον ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥ. Τις ημερομηνίες 5-7 Αυγούστου, δίπλα στην λίμνη Τυχερού θα στηθεί ένα μεγάλο νεολαιίστικο <πανηγύρι>.

Το περίφημο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ που οργανώνει το Θεατρικό εργαστήρι ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Το θεατρόφιλο κοινό θα απολαύσει για μια ακόμη φορά εκπλήξεις και ποιοτικό θεατρικό θέαμα.

Το ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ  θα αναστηθεί για 17η φορά  στο χρονικό διάστημα 23-24 Σεπτεμβρίου 2022.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμμιά πληροφορία για το μέλλον του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, το οποίο πέρυσι συμπλήρωσε 27 χρόνια δράσεων, που οργανώνει στην Άνθεια ο δραστήριος σύλλογος Σπάρτακος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει