Αλεξανδρουπολίτικα δρώμενα…ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Τώρα που πέρασαν οι ημέρες και οι εκδηλώσεις της εκτόνωσης, της ικανοποίησης της ματαιοδοξίας των τοπικών εξουσιών και της νοσταλγικής μέθης, θα καταγράψουμε και θα επισημάνουμε  κάποια γεγονότα, δημόσιες στάσεις και λειτουργίες με σημείο αναφοράς και αναστοχασμού το <σύστημα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των ball boys and girls που το συγκροτούν>. Με τις πρακτικές και τις <επιτυχίες> τους δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Πάντα αρνητικά. Αιρετοί και μη, στελέχη και <αυλικοί>  τεκμηριώνουν ακατάπαυστα ότι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν.

Δύο εκλογικές διαδικασίες ανέδειξαν το βαθύ τραύμα που υπάρχει μεταξύ των υποστηρικτών του Δημάρχου και των πολιτών, που συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά και τα πολιτιστικά δρώμενα. Η εκλογή για την ανάδειξη της νέας ΝομαρχιακήςΕπιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έστειλε ένα ηχηρό και εύκολα αναγνώσιμο μήνυμα. Η ανάγκη για ανανέωση  των προσώπων και ανακούφιση των μελών του από την βαριά σκιά της παλαιοκομματικής,  φθαρμένης γραφειοκρατίας και του νεποτισμού τοπικού βουλευτή και συμπέθερου, οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα που μόνο θετικό δεν είναι για τους υποστηρικτές του Δημάρχου. Αν  αυτή η θεαματική ήττα του στρατοπέδου Ζαμπούκη θα οδηγήσει σε εσωτερικές ανατροπές και ρήξεις θα φανεί στο άμεσο μέλλον και οι οποίες θα έχουν ενδιαφέρον για την στροφή και τις επιλογές που θα κάνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η δεύτερη εκλογική διαδικασία που έστειλε εξ ίσου εκκωφαντικά μηνύματα ήττας στην σημερινή δημοτική ηγεσία της Αλεξανδρούπολης ήταν οι εκλογές ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟΦΕ.Ο Αντιδήμαρχος <<Πολιτισμού>> (λέμε και καμιά ….ανοησία να περνάει η ώρα) του Δήμου Αλεξανδρούπολης  Θόδωρος Βουρδόλης, ήταν υποψήφιος και κυριολεκτικά συνετρίβη. Λαϊκιστί “πάτωσε”! Από τα 118(!) σωματεία που ψήφισαν έλαβε 14(!!!!!!) ψήφους. Αυτοί οι αχάριστοι εκλέκτορες δεν εκτίμησαν τις σχέσεις του, την εμπειρία και την υψηλή προσφορά του στον πολιτιστικό τομέα και… τον μαύρισαν. Η πολιτιστική διαχείριση, η θεσμοθέτηση πολιτιστικών δομών, η παραγωγή τοπικού πλούτου μέσα από τον πολιτισμό της περιοχής είναι μερικά από τα <μικρά θαύματα> του Αντιδημάρχου, που δεν κατανοούν οι ζηλόφθονες πολίτες.

Τα ακτινίδια του Πολυκοινωνικού του Δήμου, οι απειλές για αποκαλύψεις συναλλαγών, αδιαφάνειας  και σκανδάλων από τις προηγούμενες διοικήσεις του, αποδείχθηκαν άνθρακες. Η μήνυση δεν έφερε την καταδίκη των <αμαρτωλών> παρά μόνο εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της. Έσκαψαν λάκκο και έπεσαν μέσα. Το γινάτι βγάζει μάτι τελικά. Ένας καταιγισμός αντιφάσεων και βερμπαλισμών οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή.

Αλλά και οι κομπασμοί και η αυταρέσκεια του σύγχρονου τοπικού  <ηγέτη> είναι για γέλια και για κλάματα .Όταν δημοσιοποιείς επίσημα την συμμετοχή σου σε μια έκθεση κάνοντας αναφορά ότι αυτή έγινε ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ (κι όχι δια αντιπροσώπου ) και ότι ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΙΣΙΩΘΕΙ από (πρόθυμους στυλοβάτες)  συνεργάτες, τότε μόνο στα έργα του Σαίξπηρ μπορείς να βρεις ερμηνεία για το φαινόμενο αυτό. Ίσως να το κατάφερνε και  ο Χάρρυ Κλυνν. Εκείνη η αναίτια χρήση πολλαπλών ρημάτων(επεδίωξε, πραγματοποίησε, συμμετείχε) κυριολεκτικά <σκοτώνει>. Είναι για  ενδελεχή μελέτη και ανάλυση  το συγκεκριμένο δελτίο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο <Λουδοβίκος> και οι λοιποί <φωτισμένοι άρχοντες> του παρελθόντος  θα ζήλευαν από το μεγαλείο της.

Αλλά και ο <ύμνος> στον ικανό και ταλαντούχο Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ ο οποίος μετά από ΔΥΟ χρόνια κατάφερε να απορροφήσει τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για την αποκατάσταση των υποδομών του κάμπινγκ σε κάνει να απορείς για το πως αντιλαμβάνονται στη δημοτική αρχή τις έννοιες αποτελεσματικότητα, ικανότητα, προγραμματισμός, σωστή διαχείριση.

Αλλά είναι γνωστή η φράση:<Μωραίνει Κύριος….>.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει