“Κλαδί στη Φωτιά”, μια δυνατή και αναπάντεχη ταινία μυστηρίου.

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Η Δήμητρα Εμιγκρέ και  η 15χρονη κόρη της ‘Ελλη μόλις έχουν μετακομίσει στην κωμόπολη της Καλλιθέας, στο σπίτι ενός προγόνου το οποίο κληρονόμησαν απροσδόκητα. Θεόσταλτο δώρο για την μονογονεϊκή οικογένεια που μετά βίας τα βγάζει πέρα. Η μικρή Έλλη είναι ενθουσιασμένη. Αυτό κάνει πιο δύσκολο για τη Δήμητρα να της μιλήσει για τον πρόγονό τους. Κάνει πιο δύσκολο το καθήκον που έχει να αποκαλύψει στην κόρη της το απεχθές έγκλημα του Εδουάρδου Εμιγκρέ. Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της  περιοχής προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Θα την προλάβει όμως η Αγγέλα Στάικου, που ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας θα τους γνωστοποιήσει πως στην μικρή κωμόπολη το όνομα Εμιγκρές είναι καταραμένο. Όπως είναι και το σπίτι. Στοιχειωμένο. Γιατί, είκοσι πέντε χρόνια μετά, όσα έχουν χαθεί δεν ξεχνιούνται .

Ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ μια σκληρή γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι από το παρόν και το παρελθόν, θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος. Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει, όταν κάποιοι θυμούνται …

Η ταινία μυστηρίου “Κλαδί στη Φωτιά” των Γενοβέφα Κτενίδου και Κώστα Μουρατίδη σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό έναρξης και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Με εσωτερικά γυρίσματα σε μια υπέροχη μονοκατοικία και εξωτερικά στην άγρια φύση της περιοχής του Έβρου, οι διαδοχικές σεκάνς δημιουργούν έναν κινούμενο ζωγραφικό πίνακα με φθινοπωρινά χρώματα. Μυστήριο, αγωνία, φόβος σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάντρεμα. Το ένα γεγονός διαδέχεται το άλλο και ο θεατής καλείται να γίνει και αυτός ένα από τα ηγετικά μέλη της έρευνας και να συνδέσει τα στοιχεία που αποκομίζει κατά την διάρκεια της προβολής.

Λειτουργικά αποδίδει η μουσική που βάζει τον θεατή κατευθείαν στο κλίμα. Η ταινία τα πηγαίνει περίφημα και από πλευράς cast. Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε έναν ρόλο που του πηγαίνει γάντι και που, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, μπορεί να χειριστεί άψογα. Η Γενοβέφα Κτενίδου καταφέρνει να ξεχωρίσει και να αναδείξει το υποκριτικό της ταλέντο σε όλο του το μεγαλείο. Γεμάτη φόβο αλλά ταυτόχρονα με θέληση και αυτοπεποίθηση είναι υπέροχη. Η μικρή Μελίνα Κολυριώτη ανταπεξέρχεται πολύ καλά στον ρόλο της και ειδικά όταν κάνει παιχνίδι με τα βουρκωμένα μάτια της. Η Μαρία Καραβία, ηθοποιός και σκηνοθέτης, αναδεικνύει τον δυναμισμό του ρόλου με ένα μυστηριώδες βλέμμα που σε καθηλώνει. Ο Γιώργος Πούλος με μια δωρική, λιτή ερμηνεία σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο Ηλύσια την Κυριακή 15/5/22 στις 19.30 παρουσία συντελεστών και την Δευτέρα 16/5/22 στις 19.30. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του κινηματογράφου αλλά και on line.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει