Βουλευτές Θράκης της «Νέας Δημοκρατίας», «Ολίγη μπέσα, ωρέ………», (Ο. Ανδρούτσος).

Στις 18 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για την κύρωση της Επενδυτικής Συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία ‘Ελληνικός Χρυσός’. Μια συμφωνία μέσω της οποίας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση της εκμετάλλευσης και όχι αξιοποίησης του χρυσού στη Χαλκιδική και στη συνέχεια στη Θράκη.

Η απειλή για μια ολοκληρωτική καταστροφή του Περιβάλλοντος, της Οικονομίας, του Τουρισμού και μάλιστα όχι μόνο της Θράκης, έλαβε πλέον την έγκριση και από τους Βουλευτές της Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας. Οι οποίοι όμως, όπως θα έλεγε σίγουρα για αυτούς ο Σαρλ Πέγκι, «έχουν χάσει την ικανότητα να δουν αυτό που βλέπουν τα μάτια τους». Οι «κύριοι»  βουλευτές λοιπόν, οφείλουν άμεσα, εδώ και τώρα, να δώσουν τεκμηριωμένες ερμηνείες και όχι δικαιολογίες, για την επιλογή της ψήφου τους.

Υπενθυμίζουμε ποιοι είναι οι Βουλευτές, κυρίως στους ψηφοφόρους τους, για να μην έχουν την αυταπάτη ότι πάσχουμε από συλλογική αμνησία. Θυμόμαστε εξαιρετικά καλά αυτά που  έλεγαν προεκλογικά, μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο των αφελών.

Είναι,  οι Βουλευτές Έβρου Χ. Δερμετζόπουλος, Α. Δημοσχάκης, Σ. Κελέτσης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ε. Στυλιανίδης και ο Βουλευτής Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης.

Ελπίζουμε να μην πέσουν στην παγίδα της αυτοεξευτελιστικής υποκρισίας,  στην προσπάθειά τους να συσκοτίσουν τη συμπεριφορά τους. Δεν ξεχνάμε (εμείς και οι βουλευτές), πως ιδιαίτερα επικριτικός για την συμφωνία ήταν ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν. Δ., Γ. Βαγιωνάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει