ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ-ΑΞΙΩΝ-ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ (+)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πέρυσι η υβριδική απειλή της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών απεκρούσθη στα σύνορα του Έβρου. Η Ελλάδα και ο Έβρος αναδείχθηκαν σε σύνορα της Ευρώπης και όχι «Κερκόπορτα». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την παρουσία της στον «φράχτη του Έβρου» τίμησε όσους επιλέγουν την χώρα μας ως ανοιχτή, ανεκτική, κοινωνία φιλοξενίας,  να ζήσουν ειρηνικά με τους κανόνες της και όχι με όσους «μπουκάρουν και απειλούν».

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΌΓΛΟΥ

Ενδιαφέρουσες και στοχευμένες οι επισημάνσεις του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο άρθρο του «Θράκη: φτάνει πια». Κάποιες είναι καυτές και αποκαλυπτικές. Δυστυχώς στη Θράκη μάλλον τις πρόσεξαν ελάχιστοι.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ

Χωρίς ερμηνεία και αιτιολογία. Διαχρονική, θετική αξία.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ (-)

ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο Ν. Φίλης, ο Γ. Βαρουφάκης και οι «δικαιοματιστές» της αριστεράς, ένα σύγχρονο, θλιβερό και επικίνδυνο φαινόμενο, «στηλίτευσαν» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία και τις δηλώσεις της στον «φράχτη του Έβρου».

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σε συνέχεια των ταινιών «Ο αόρατος άνθρωπος» και  «Ο αόρατος συγγραφέας», στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προβάλλεται εδώ και δύο χρόνια η ταινία «Ο αόρατος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού». Κατώτερος των περιστάσεων για την Πρωτεύουσα του Έβρου.   

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η απειλή της δημογραφικής κατάρρευσης της Θράκης, άρχισε να ανησυχεί αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές περιφερειακής και τοπικής αναφοράς. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρξε ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του δημογραφικού σώματος της περιοχής και δεν φαίνεται «φως στο τούνελ».

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει