Χρηματιστήριο Ιδεών- Αξιών- Προσώπων

Θετικές Αξίες (+)

Ευάγγελος Μανωλόπουλος: Η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας ανέδειξε ισχυρές προσωπικότητες στο χώρο της ιατρικής επιστήμης. Μια από αυτές είναι ένα λαμπρό επιστημονικό μορφοείδωλο που με συνέπεια και υψηλό ήθος υπηρετεί τον άνθρωπο μέσα από τις δομές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόκειται για τον Καθηγητή της Φαρμακολογίας, Ευάγγελο Μανωλόπουλο, που μόνο αισθήματα ευγνωμοσύνης μας πλημμυρίζουν για την προσφορά του.

Αθανασία Πεφτουλίδου: Μια ευαίσθητη εικαστικός με σπουδαίο έργο. Η έκθεσή σης με τίτλο «Μπλε», με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που λειτουργεί στην Art Gallery εντυπωσιάζει με την υψηλή αισθητική και τις ανατρεπτικές εμπνεύσεις.

Η Αλεξανδρούπολη: Η «νέα Σούδα» σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Τώρα μπορούμε να αναφωνήσουμε «καλώς ήρθε το δολλάριο!». Οι Αμερικανοί με την παρουσία τους στο λιμάνι της πόλης μας, θωρακίζουν την περιοχή και δίνουν βαθειές αναπτυξιακές προοπτικές.

Αρνητικές Αξίες (-)

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, άνευ ισχύος, χρημάτων και ρόλου, στην επίσκεψή του στον Έβρο, τραύλισε-και αυτός- την μεγαλειώδη στερεότυπη παπαγαλία: «Εδώ στον Έβρο χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας». Ούτε καρδιολόγος να ήτανε ο Υφυπουργός. Μέτρησε τους χτύπους της καρδιάς της Ελλάδας από το Καστελλόριζο μέχρι την Κακαβιά και πιστοποίησε ότι η καρδιά των Εβριτών είναι ατσάλινη. Και έτσι έκανε (και αυτό) το καθήκον του απέναντι  στην ακριτική περιοχή.

ΕΔΕ για τους μουσουλμάνους εργαζόμενους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης: Πότε επιτέλους θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα που ταλαιπωρεί απλήρωτους μουσουλμάνους εργαζόμενους επί Δημαρχίας του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης; Και η Δικαιοσύνη πότε θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο ή θα απαγγείλει κατηγορίες;

ΔΕΥΥΑ Αλεξανδρούπολης: Τα τραπεζώματα, τα δείπνα, η σπατάλη των χρημάτων των δημοτών σε γεύματα καλά κρατούν. Τα ξεκίνησε οι προηγούμενη διοίκηση  και τα συνεχίζει η σημερινή. Μια αθλιότητα που κανείς δεν έχει το σθένος να σταματήσει.

Δ. Π. Δούκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει