“Στης Αλεξανδρούπολης την ολόμαυρη ράχη…”

Του Δημοσθένη Π. Δούκα

ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!

Όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» η Τουρκία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην επαρχία Κιρκλαρελί (ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ) στην Ανατολική Θράκη, που γειτνιάζει με τον Έβρο. Η ίδια πληροφορία ανακοινώθηκε από τον Τούρκο υπουργό ενέργειας Αρπασλάν Μπαιρακτάρ ότι προχωρούν οι συνομιλίες με την Κίνα για ένα νέο πυρηνικό σταθμό στην Ανατολική Θράκη.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι ήδη ανώτατοι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί την
περιοχή της Ανατολικής Θράκης που πρόκειται να κατασκευασθεί ο πυρηνικός σταθμός.
«Θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε τη Συμφωνία με την Κίνα» δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ εκτιμώντας ότι πλέον είναι θέμα μηνών η τελική απόφαση.


Για την Ελλάδα υπάρχει μείζον θέμα καθώς σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως έχει αποδειχθεί ότι είναι η Τουρκία, δρομολογείται η εγκατάσταση τριών πυρηνικών σταθμών. Εξάλλου με τον τελευταίο σεισμό της 8ης Φεβρουαρίου είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στον υπό κατασκευή σταθμό του Ακούγιου, τις οποίες προσπάθησε να αποκρύψει και να υποβαθμίζει η τουρκική κυβέρνηση.
Όμως και η Ανατολική Θράκη είναι χώρος υψηλού σεισμικού κινδύνου και εκτός των άλλων
υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος από μια ενδεχόμενη διαρροή πυρηνικού υλικού να υπάρξουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στο Αιγαίο.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Αθήνα οφείλει, παραβλέποντας την ελληνοτουρκική προσέγγιση, να θέσει το ζήτημα της «πυρηνικοποίησης» της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή φόρουμ και θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο εν τη γενέσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναδειχθεί σε πυρηνική δύναμη, η οποία αυτονομημένη από τη Δύση θα επιχειρήσει με όπλο και την πυρηνική ενέργεια να ηγεμονεύσει σε ολόκληρη την
περιοχή.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν και τι θέση θα πάρουν οι τοπικές ηγεσίες και οι υποψήφιοι ηγέτες της περιοχής.


ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΟΣ
Ενώ έχουμε στον Έβρο μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας μας, εμείς ασχολούμαστε με το «φαινόμενο Κασσελάκης». Προφανώς δεν κουνώ το δάχτυλο γιατί και εγώ μόλις αυτό έκανα. Αλλά ενώ η επίδραση του κ. Κασσελάκη στις ζωές μας θα είναι ελάχιστη, αυτό που συνέβη στον Έβρο θα πέσει βαριά πάνω μας, σε εμάς και στα παιδιά μας.


ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ>!!!!!
“Τούρκοι αγοράζουν τα πάντα στον Έβρο” ήταν ο τίτλος άρθρου στην POLITICAL.Σύμφωνα με αυτό, τα σχέδια των Τούρκων στον Έβρο και στη Θράκη ευρύτερα δεν κινούνται μόνο σε επίπεδο διπλωματίας και επιθετικής ρητορικής. Δυστυχώς είναι και οικονομικά και προχωρούν αθόρυβα και με ταχύτατες διαδικασίες. Στο άρθρο τονίζεται ότι τουρκικές εταιρείες μπαίνουν στον Έβρο με δυνατή ρευστότητα και αγοράζουν… ό,τι κινείται. Όχι μόνο σπίτια και πολυτελείς κατοικίες, αλλά και εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες θέλουν να εκμεταλλευτούν
τουριστικά.
Η διαδικασία δεν είναι παράνομη. Συστήνουν εταιρείες νομότυπα και στη συνέχεια «χτυπούν» τα φιλέτα σε πλειστηριασμούς σε τιμές εξευτελιστικές. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, αγόρασαν μέσω πλειστηριασμού
και ένα ιστορικό ξενοδοχείο στον Έβρο στην πολύ χαμηλή τιμή του 1.150.000 ευρώ!
Πήραν, δηλαδή, μια εμβληματική ελληνική τουριστική μονάδα που δυστυχώς έπεσε έξω… σε τιμή ευκαιρίας και μπαίνουν ανενόχλητοι στην ελληνική αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει