Στην Δράμα θα γυριστεί ταινία δράσης.

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

«Πρόκειται για μια ταινία δράσης, που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο, ταινία που απαιτεί συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα προχωρήσει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου. Επίσης ανέφερε πως από μια τέτοια παραγωγή τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον πληθυσμό αλλά και για τους επαγγελματίες της Δράμας και όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στην περιοχή στελέχη της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας όπως και ο υπεύθυνος για τη φωτογραφία της και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Προσοτσάνης, Δράμας και Παρανεστίου, ενώ ακόμη και σήμερα η ταινία είναι «καθ’ όλα έτοιμη για να ξεκινήσει η παραγωγή της σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τα συναρμόδια υπουργεία». Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει φτάσει στην Περιφέρεια, τα γυρίσματα έχουν μεταφερθεί μερικές μέρες μετά το Πάσχα, εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19.

Η φύση της Δράμας αποτελεί ιδανικό σκηνικό για την ταινία με κορυφαίο το Σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο ενθουσίασε με τα φυσικά του χαρακτηριστικά, τους παραγωγής της ταινίας. Άλλα σημεία στα οποία αναμένεται να γυριστούν σκηνές της ταινίας είναι το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, η γέφυρα Παρανεστίου καθώς και μονοπάτια και άλλα φυσικά τοπία.

Η Περιφερειακή Ενότητα, ως θεσμικός φορέας, έχει δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις στην παραγωγή πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα γυρίσματα της ταινίας, κάτι που αποτελεί «δείγμα εξωστρέφειας» για τον τόπο και τους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν ένα ακόμη «μπόνους», αφού θα μπορέσουν να πάρουν μια «γεύση» από Χόλιγουντ.
Αναμένεται μάλιστα να γίνει κάλεσμα σε κάστινγκ για βοηθητικούς ηθοποιούς από τον τοπικό πληθυσμό στις τοποθεσίες των γυρισμάτων, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό και στην Θεσσαλονίκη.

Οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ακόμη και γυρίσματα σκηνών με ειδικά πρακτικά εφέ και εκρήξεις, «χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για το φυσικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου. Ταυτόχρονα, ανάφερε πως έχουν γίνει και αρχικές συζητήσεις με επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας για το ενδεχόμενο να υπάρξει και παραμονή του τεχνικού προσωπικού και των ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην παραγωγή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην ταινία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο δημοφιλής ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μια είδηση που έχει ενθουσιάσει τους Δραμινούς και όχι μόνο!


Μπορεί επίσης να σας αρέσει