Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Νοεμβρίου 2023

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Η είδηση ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί για μια ακόμη φορά τον Έβρο, μπορεί να μην είναι πλέον πρωτότυπη ωστόσο πάντα παραμένει ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω απουσίας αρμοδιοτήτων και άσκησης κυβερνητικής πολιτικής να μην μπορεί
να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια, έργα και δράσεις για την ανασυγκρότηση του παραμεθόριου και πυρόπληκτου νομού, αλλά με κάθε ευκαιρία, εθιμοτυπική ή προσωπική, επισκέπτεται τον Έβρο για να τονώσει το αίσθημα των Εβριτών ή να ενισχύσει κάποια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.


Η επόμενη άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προσδιορισμένη για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στην
Αλεξανδρούπολη, για να τιμήσει με την παρουσία της την απονομή των “Βραβείων Ποιότητας 2023” του ένθετου της εφημερίδας <Η Καθημερινή> ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ , το οποίο θα τιμήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στις Αποθήκες Τελωνείου Αλεξανδρούπολης.

“Σε προκαλεί να σκεφτείς Ο Έβρος. Τι σημαίνει να είσαι Ακρίτας. Τι νόημα παράγουν τα σύνορα για τις ζωές των ανθρώπων εκεί. Πως είναι να ζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς στα σύνορα. Πως είναι να κρατάς με τη ζωή σου ζωντανή την παραμεθόριο. Ιδίως στον καυτό Έβρο.” (απόσμασμα του Άγγελου Ρέντουλα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει