Η Κβαντική Ζωγραφική της Σύνης Αναστασιάδη και το Εικαστικό Big Bang Αξιώματα και Αποφθέγματα

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

-Η Σύνη με την Τέχνη της δίνει νόημα στο άπειρο ,<αιχμαλωτίζει> , ιχνηλατεί την απεραντοσύνη του Όντος,< την Ου-τοπία>. Είναι μόνη της μια πολυφωνική ορχήστρα εικαστικών, που δημιουργεί εκδοχές μιας κοσμολογικής, οντολογικής, ολιστικής
ζωγραφικής, που αποκαλύπτει και εικονογραφεί το big bang του μυστικού υπαρξιακού σύμπαντος.
-Η Σύνη είναι δημιουργός και εμπνευστής της Αποκαλυπτικής ζωγραφικής , νοηματοδοτεί την Κβαντική και Αλγοριθμική ζωγραφική, δίνει ουσία στη Μεγάλη Έκρηξη των εικαστικών.

– Η Σύνη υπερβαίνει τον εικαστικό δαρβινισμό και επανιδρύει την τέχνη των Εικαστικών. Μορφοποιεί μια νέα αντίληψη του βλέμματος. Στη ζωγραφική της πρωταγωνιστούν το Ασυνείδητο, η Μνήμη, το Είναι και ο Χρόνος.
Ο χώρος των πινάκων της είναι ο μυστικός και αποκαλυπτικός κοσμικός και ανθρώπινος χώρος. Το εικαστικό ασυνείδητο της συλλαμβάνει την κοσμογονική κίνηση του φωτός.
~Η Σύνη είναι είναι ένα Εικαστικό Πνεύμα, εκφράζει την αιωνιότητα των εικαστικών, ξεδιπλώνει έναν πρωτογενή εικαστικό Ουμανισμό


~ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ.
– Η Τέχνη της Σύνης είναι μια διέξοδος στο γενετήσιο πρόβλημα (Sigmund Freud)
– Η Τέχνη της Σύνης είναι εξιδανικευμένη μορφή ασύνειδων επιθυμιών, ικανή να επιβάλλει το εφικτό της φαντασίας χωρίς να δεσμεύεται από κάποια επιστημονική ή έστω «επιστημονικοφανή» δεοντολογία. Σκοπός της ζωγραφικής της είναι η «διάχυση» του ασυνειδήτου στο χαρτί, στο μουσαμά, στην πέτρα. Είναι σαν η τέχνη να επιδιώκει να μετατρέψει την πραγματικότητα σε ντιβάνι για όνειρα (Κάλας Ν.)
– Με την Τέχνη της Σύνης πραγματοποιείται μια αποκάλυψη του είναι. Το ότι συγκροτείται ένας κόσμος ως χώρος, όπου διαδραματίζεται ο ιστορικός βίος του Ανθρώπου ,τούτο οφείλεται στη δημιουργικότητα της τέχνης της , ως τέχνης εικαστικής. (Martin Heidegger,)
– Ο σκοπός της Τέχνης της Σύνης είναι να φέρει το χάος στην τάξη.(Theodore Adorno)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει