Έπεα Πτερόεντα

  • Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιάννης Ξανθούλης. Αλεξανδρουπολίτες. Ίσως μια ημέρα ανάτασης και αναστοχασμού για την Πρωτεύουσα του Έβρου στις 14 Μαΐου. 101 χρόνια μετά. Αφού τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης/ενσωμάτωσης εορτάστηκαν βουβά.
  • Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχή και «κατά ριπάς» είναι τα δημοσιεύματα και οι καταχωρήσεις σε Μ.Μ.Ε. στα οποία εξυμνείται η νέα «επενδυτική» συμφωνία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός με το Ελληνικό Δημόσιο.  Μια συμφωνία η οποία μετά την Χαλκιδική θα φέρει την εταιρεία και στη Θράκη. Ωστόσο, στη δημόσια σφαίρα της περιοχής, κανείς, -και κυρίως οι δημοσιογράφοι- δεν έθεσε το ερώτημα στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τι ψήφισαν και γιατί στις 18 Μαρτίου 2021 στην ψηφοφορία επικύρωσής της στη Βουλή των Ελλήνων. Και ζήσαν όλοι καλά! Και οι Βουλευτές ακόμη καλύτερα!
  • Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 θα κορυφωθεί η περιοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, η οποία περιλαμβάνει και επίσκεψη στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Αναμένεται  μεγάλο ενδιαφέρον, από την Ελλάδα κυρίως, για τα μηνύματα που θα στείλει  στους λόγους του και για τα πρόσωπα που θα συναντήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει