Τα παράδοξα του Έβρου.

ΤΟΞΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Μια τέχνη στην οποία αναδεικνύεται πρωταγωνιστής ο τέως Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η παράταξή του «Πόλη και Πολίτες» είναι η στρεψοδικία την οποία έχουν αναγάγει ο επικεφαλής και το λεφούσι του σε πνιγηρή μικροψυχία. Τελευταίο δείγμα γραφής η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη του. Ο Υπουργός στην απάντησή του θεωρεί την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη ύψιστη τιμή, διαβεβαιώνει ότι το συντομότερο δυνατόν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση και θα ήθελε αυτό να συμβεί στις 14 Μαΐου 2021 αλλά οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν. Πιο ξεκάθαρη και ακριβής διαδικασία και στάση δεν υπάρχει.

Ωστόσο ο τέως και οι φίλοι του με ριπές χολής σε ανακοινώσεις τους, ερμηνεύουν την υπόθεση με βαρύ νοητικό στραβισμό. Στην απάντηση του Υπουργού διακρίνουν ότι ο Δήμαρχος «έφαγε πόρτα», λες και είναι μπουζουκτσίδικο, και έγινε «ρόμπα», λες και είναι χυδαίο ανέκδοτο. Αν οι ενστάσεις για τη λήψη της απόφασης είχαν ισχύ, τότε θα έπρεπε να την καταψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να «δώσουν ένα μάθημα» στο Δήμαρχο. Κάποιος πρέπει να μιλήσει επειγόντως στον τέως Δήμαρχο και να του υπενθυμίσει γιατί συνετρίβη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΣ

Ο νεαρός Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας μαζί με έξι συναδέλφους του ζήτησαν την «άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση». Οι λεβέντες φαντασιώθηκαν ότι η Κυβέρνηση και η Επιστημονική Επιτροπή διακατέχονται από βίτσια και είναι τυφλοί ενώ οι ίδιοι είναι φιλεύσπλαχνοι και ανοιχτομάτηδες. Μετά από μια σκληρή και δύσκολη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού, επτά κυβερνητικοί Βουλευτές αντιγράφουν τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων. Αυτά παθαίνει όποιος μπερδεύει τον λαϊκισμό με το λαϊκό.

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΧΟΛΗ

Ένα από τα συνθήματα που υιοθέτησε και προώθησε η χούντα ήταν το περίφημο «κάθε πόλη στάδιο, κάθε χωριό γήπεδο». Σαράντα χρόνια μετά, ένας Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας ανακάλυψε εκ νέου την Αμερική. Τροποποίησε το σύνθημα της δικτατορίας και το μετέτρεψε σε «κάθε πόλη και σχολή, κάθε χωριό και τμήμα στον Έβρο». Έξω από κάθε έννοια προγραμματισμού, μελετών σκοπιμότητας και προϋποθέσεων, νομίζει ότι παράγει πολιτική μέσα από δελτία τύπου και φωτογραφίες με την Υπουργό Παιδείας, στην οποία κατέθεσε την «οραματική» του πρόταση. Υποθέτουμε ότι το έγγραφό του πήγε ήδη εκεί που πρέπει. Ενδιαφέρον λοιπόν θα έχει το περιεχόμενο των θέσεων της Υπουργού και της Συνόδου των Πρυτάνεων του ΔΠΘ για το συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσθένης Π. Δούκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει