ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΑΧΕΣ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ

Η θεσμοθέτηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, (ως κύριου εταίρου του τριμελούς μετοχικού σχήματος στο οποίο θα συμμετέχουν και οι Δήμοι Σουφλίου και Σαμοθράκης), απεικονίζει με καταλυτικό τρόπο τη λειτουργία και τη νοοτροπία των αντιδραστικών, οπισθοδρομικών και φοβικών προσώπων, αυτοδιοικητικών και βολεμένων πάσης μορφής, που έκαναν σημαία τους το μπλοκάρισμα ίδρυσής του.

Παρ’όλο που ήδη δημιουργήθηκαν δεκάδες ανάλογοι οργανισμοί από Ο.Τ.Α (α΄ και β΄ βαθμού) σε όλη την Ελλάδα, στο «Γαλατικό Χωριό» της Αλεξανδρούπολης ανυπότακτοι Δρυϊδες, Αστερίξ και Οβελίξ κήρυξαν αντάρτικο για να υπερασπιστούν την μίζερη ιδιαιτερότητα της εξαίρεσης της Αλεξανδρούπολης από το νέο και σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας νομικών σχημάτων για την υπέρβαση αδυναμιών, προβλημάτων και κενών που έχουν οι Δήμοι.

Έπρεπε με μια ευφυή κίνηση η Κυβέρνηση να σπάσει την καλογερίστικη, μεσαιωνική εμμονή των αντιδρώντων, μεταθέτοντας την ίδρυση των οργανισμών στην αρμοδιότητα των οικονομικών επιτροπών του Δήμου για να εγκριθεί η έναρξη ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού και στην Αλεξανδρούπολη.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν τη μονολιθική προκατάληψη αναδείχθηκε ο περίεργος και ανερμάτιστος συνασπισμός του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των ζηλωτών του και των οπισθοφυλακών που ταυτίζονται μαζί του  καθώς και του Συλλόγου  Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο πρώτος (και οι ποικιλόχρωμοι ακόλουθοί του), βολεμένος πίσω από τον άθλιο νόμο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιτρέπει στους Δημάρχους να έχουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (ενώ ο ίδιος απόλαυσε την πλειοψηφία στις θητείες του), για την λήψη αποφάσεων πολέμησε (ή πολεμάει ακόμη;) την θεσμοθέτηση του Οργανισμού κατασκευάζοντας πτωχευμένα σενάρια υπονόμευσης του ρόλου του, διαστρεβλώνοντας την αποστολή και τις δυνατότητές του αντί να συνεισφέρει θετικά με προτάσεις για την διαφανή λειτουργία του και συμμετοχή του στη διοίκηση για τον έλεγχο των «ύποπτων;» αποφάσεων. Λειτουργεί σε έναν προσωπικό, δυστοπικό κόσμο σκοτεινής παραπολιτικής όπου αληθές είναι το βολικό. Όσο για τον Σύλλογο Εργαζομένων με τις απειλές του για δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την αποτροπή ίδρυσης του Οργανισμού, δείχνει τι σημαίνει αθεράπευτος, εξασφαλισμένος, οργίλος συνδικαλισμός. Ξεχνώντας ότι «αμαρτωλό» παρελθόν δεν έχουν μόνο νομικά πρόσωπα του Δήμου αλλά και υπηρεσίες του, για τις οποίες σιωπούν εντέχνως και επιλεγμένα. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χωρίς άποψη και σχέδιο για το ποια θα πρέπει να είναι η καθαρή σχέση του με το Σύλλογο, πληρώνει αυτήν την αδυναμία του. Το έργο Αναπτυξιακός Οργανισμός Αλεξανδρούπολης όπως φαίνεται θα είναι θρίλερ και ίσως μετεξελιχθεί σε σήριαλ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει