Τα Μυστικά του Έβρου!!!

Υπάρχουν δρώμενα που τα καλύπτει η σιωπή. Υπάρχουν γεγονότα που βρίσκονται μεταξύ σκιάς και φωτός. Έτσι συμβαίνει και στον Έβρο.Σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Δηλαδή των οικιών ημών εμπιπραμένων…..

Οι βραβεύσεις προσώπων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της εορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αποδείχθηκαν τελικά τραυματικές όσο και προβληματικές. Μεταξύ των προσώπων που δημιούργησαν ταραχή και σκοτοδίνη για την επιλογή τους είναι και μια Εβρίτισα. Η Φανή Μπαχαρίδου. Η επιλογή της για βράβευση ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας και η αμφισβήτηση της από κύκλους της Αριστεράς έφερε ως τεκμήριο επιχειρημάτων, εναντίον της στάσης της ΠτΔ, το όχι και τόσο φωτεινό παρελθόν της στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εφημερίδες και σαιτ θυμήθηκαν συμπεριφορές και πρακτικές της για τις οποίες δεν πρέπει να είναι υπερήφανη. Θα μπορούσε κάποιος να πει <<Μωραίνει ο Κύριος…>>.

Γεωπολιτικής το ανάγνωσμα. Πολιτική, κρατών ,θρησκειών. Με σημείο αναφοράς την …Αλεξανδρούπολη. Η γεωγραφική θέση της οποίας στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο σκηνικό είναι αναντικατάστατο συγκριτικό πλεονέκτημα. Στις 10 Αυγούστου την πρωτεύουσα του Έβρου θα επισκεφθεί η Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής πρεσβείας. Στις 11 Αυγούστου θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας  και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ίμβρο όπου θα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στις 24 Ιουλίου η <<Εφημερίδα των Συντακτών>> κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την έρευνα που είχε τίτλο <<Μυστικά αναμορφωτήρια της Γερμανίας στην Ελλάδα-Μια απίστευτη ιστορία που μετράει δεκαετίες>>.Και που βρίσκεται μια από αυτές τις δομές?Στα ΚΟΙΛΑ του Έβρου. Ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στις Φέρες. Στην έρευνα καταγράφονται σημαντικές παραλείψεις και προβλήματα σχετικά με τη νόμιμη και ηθική λειτουργία της δομής. Και αναδεικνύεται η υποχρέωση και του Δήμου Αλεξανδρούπολης  να ασκήσει έλεγχο για το αν η δομή έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας, αν καταπατούνται δικαιώματα των παιδιών, αν το επίπεδο διαβίωσης τους είναι ικανοποιητικό. Οι  κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ίσως δεν γνώριζαν την λειτουργία του αναμορφωτηρίου. Ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Λάθος .Υπάρχει μια καταλυτική απάντηση. Η ηγεσία και το προσωπικό του Δήμου δεν διαβάζουν εφημερίδες. Φυσιολογικό!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ  Π. ΔΟΥΚΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει