Τιμητική Εκδήλωση για του Εθελοντές του Via Egnatia Run

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση βράβευσης στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, για τους συμμετέχοντες εθελοντικά και θεσμικά στη διεξαγωγή του VIA EGNATIA RUN 2022.

Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με ρεκόρ στις συμμετοχές των δρομέων αλλά σε στους χρόνους τερματισμού.

«Μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η αθρόα συμμετοχή του κόσμου δικαιώνει τις προσπάθειές μας να διοργανώσουμε έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Οι αθλητές έτρεξαν ακολουθώντας την μπλε γραμμή, παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, σε έναν αγώνα πιστοποιημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Οι αξίες, οι αρχές και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, την συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από αυτήν την ανιδιοτελή προσφορά ξεπερνάμε τα όρια της φιλανθρωπίας, μιλώντας ουσιαστικά με πράξεις και όχι με λόγια.

Για μένα, ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους εθελοντές που βραβεύτηκαν.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερη αξία την κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια πράξη ολοκάθαρου αλτρουϊσμού που απελευθερώνει θετική ενέργεια. Γίνεται συνειδητά για να προσφέρουμε τα καλύτερα στοιχεία που έχουμε στον χαρακτήρα μας και όχι αυτά που μας περισσεύουν.

Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε και προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν.

Η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος σήμερα χρειάζεται μεθοδολογία, συνεχή ενθάρρυνση και υποστήριξη για να διευκολύνει την προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και προς την φύση. Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Η προσπάθεια συνεχίζεται!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει