Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί την κα. Φανή Μπαχαρίδου στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στις 23 Ιουλίου του 1974 επήλθε η κατάρρευση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Η μετάβαση προς την Δημοκρατία σηματοδοτήθηκε με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη Γαλλία, ο οποίος και ανέλαβε τον σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η 24η Ιουλίου 1974 αποτελεί την ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. Κάθε χρόνο η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά την εμβληματική αυτή επέτειο.

Η φετινή εορτή για την 47η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας θα έχει διαφορετικό χρώμα από τις προηγούμενες χρονιές. Η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να προσκαλέσει πρόσωπα από την κοινότητα των πολιτών. Βασικός στόχος είναι η παρουσία και η εκπροσώπηση μιας μερίδας της κοινωνίας που συχνά παραβλέπεται, που όμως παράγει σιωπηλά σημαντικό έργο για το καλό της κοινωνίας. Η μέρα αυτή αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να αναδειχθεί το έργο της κοινωνικής αυτής ομάδας και να τιμηθούν όσοι αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχτεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών,  καθηγητές και επιστήμονες καίριων τομέων και τομέων υγείας καθώς και  παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι και η κα. Φανή Μπαχαρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας. Η ΠτΔ στο πρόσωπό της τιμά τις γυναίκες του Συλλόγου, οι οποίες κατά την διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, τον χειμώνα του 2021 κατασκεύαζαν μάσκες από υφάσματα, τα οποία προέρχονταν από τις γαμήλιες προίκες τους, και τις διένειμαν στους υγειονομικούς του Έβρου καθώς και στα μέλη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

Όσοι θα παρευρεθούν στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου υποχρεούνται να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή την βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει