Πολιτιστικό Ημερολόγιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης (23 Αυγούστου-Σεπτέμβριος 2021).

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Ο χρόνος κύλησε και έφθασε ο καιρός να αποχαιρετήσουμε  σιγά-σιγά το καλοκαίρι και τα δρώμενα του. Ας οπλιστούμε με θάρρος κι ας απολαύσουμε λοιπόν ότι έρχεται, επενδύοντας στην ελπίδα ότι ο κορονοιός δεν θα μας κλείσει μέσα από το Φθινόπωρο.

Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ οι εραστές του θερινού κινηματογράφου μπορούν στον <Φλοίσβο> ν απολαύσουν την Αυστραλιανή κοινωνική ταινία  <<Η ξηρασία>>(23-25 Αυγούστου). Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα “Η ξηρασία” της Jane Harper έγινε πρόσφατα ταινία με τίτλο “The Dry” και πρωταγωνιστή τον Eric Bana. Σκηνοθετημένο από τον Ρόμπερτ Κόνολι, το φιλμ είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σινεμά της Αυστραλίας εδώ και χρόνια. Ακολουθεί η γαλλική κωμωδία <<Ένας θρίαμβος>>(26-29 Αυγούστου). Μια βαθιά ανθρώπινη συγκινητική κωμωδία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Cesar, Kad Merad.

Από τις 23 Αυγούστου υπάρχουν αρκετά πολιτιστικά δρώμενα με σημείο αναφοράς το θέατρο ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ. Έναρξη με την <<Ιφιγένεια εν Ταύροις>> του Ευρυπίδη και με <ατού> την συμμετοχή της Χ. Αλεξίου. Στις 24 και 25 το  Αυγούστου το Κ.Θ.Β.Ε. θα παρουσιάσει το <<Μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα>> με τον Τ. Χρυσικάκο και την Β. Κρούσκα. Στις 26 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη θ ανέβει η <<Αντιγόνη>> του Σοφοκλή, ενώ στις 27 Αυγούστου η Κ. Διδασκάλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση <<Η πόρνη από πάνω>>. Στις 30-31 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Χ. Ρώμα και πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Τάνια Τρύπη θα παρουσιασθεί η κωμωδία <<Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός>>.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι φίλοι της μουσικής θα μπορέσουν να <μεθύσουν> με τους ήχους των καταπληκτικών VILLAGERS OF IOANNINA CITY.Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2007 και η μουσική τους αποτελεί ένα κράμα του stoner και ψυχεδελικού ροκ με τον ηπειρώτικο παραδοσιακό ήχο. Στις 2 Σεπτεμβρίου η Σοφία Μουτίδου θα παρουσιάσει την stand up comedy <<Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας>>. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθεί με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου η <<Μήδεια>> του Μποστ.

Στις 25-27 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω ΟΙΝΟΗΣ  <<Το Κρασοχώρι>> οργανώνει τα <<Φανούρεια 2021>>.

O ακούραστος, δραστήριος και ευρηματικός ΔΙΟΝΥΣΟΣ οργανώνει στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ , από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου το 22ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου , με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλλα.

Στις 29 Αυγούστου στο Μουσείο Μετάξης ΣΟΥΦΛΙΟΥ θα παρουσιασθεί  παράσταση θεάτρου κούκλας με το έργο <<Ο κύκλος με την κούκλα>>.

Στις 6 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ θα δώσει συναυλία ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Στις 26 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο των ΑΒΔΗΡΩΝ θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά <<Κάτι …σκάβεται στα αρχαία Άβδηρα>>.

Στις 27 Αυγούστου στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης , με έργα εμπνευσμένα από την καραντίνα, ενώ στο χώρο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ στις 10 Σεπτεμβρίου  θα εμφανισθεί σε μια παράσταση electric solo ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Στην ΚΑΒΑΛΑ στις 25 Αυγούστου στο <<Ακόντισμα>> θα δώσει συναυλία το σχήμα City of the Sun, ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας θα εμφανισθούν στις 26 Αυγούστου ο Koliba Babo, στις 27/8 ο James Basdanis, στις 28/8  o Πάρης Τσίρτσης και στις 29/8 το γυναικείο σχήμα Sinafi Trio. Στις 2 Σεπτεμβρίου στο <<Ακόντισμα>> θα εμφανισθεί η Νατάσσα Μποφίλιου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει στη ΔΡΑΜΑ η έναρξη του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους , με την συμμετοχή 30 ελληνικών ταινιών, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε εκτενέστερα και αργότερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει