Ο μιζεραμπιλισμός στον Έβρο και η λοξή θεώρηση των πραγμάτων

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Διανύουμε το τέλος του τρίτου μετα-Covid θέρους και δόθηκε το <εναρκτήριο λάκτισμα> για μια μακρά αλλά πυκνή περίοδο κατά την οποία προβλέπεται οι πολίτες να μην βαρεθούν. Οι πολλαπλές κρίσεις και η διαχείριση τους, η οποία θα έχει τεράστιες δυσκολίες και επιπτώσεις με τεράστια αποτυπώματα στο σώμα της κοινωνίας και τον ατομικό ψυχισμό, συνοδεύονται από πλήθος ανακατατάξεων και αναταράξεων, εξελίξεων, <ζυμώσεων>, ανατροπών και ένα θίασο από <τέρατα, δράκους και νεράιδες>.Φαινόμενα που  ήδη ζει και θ απολαύσει μεγαλοπρεπώς στο μέλλον και ο …Έβρος και οι Εβρίτες.

Αιτίες γι αυτές τις μεταλλάξεις, τις απειλές και τις προκλήσεις είναι κυρίως οι τρεις(?) εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες θα δοκιμασθούν και θα οριοθετηθούν οι αντοχές και οι επιλογές της κοινωνίας και των πολιτών και του…Έβρου. Βουλευτικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Αυτές είναι που θα κρίνουν τα πρόσωπα και τα σχήματα που θα κατέχουν για τα προσεχή χρόνια τα  <συστήματα εξουσίας> και ηγεμονίας. Στα οποία θα <παιχτεί η ζαριά> για  το περιεχόμενο και τις προοπτικές του μέλλοντος μας. Και όπως είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν<<αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα κάποιου, δώσ’  του εξουσία>>.Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους καθώς και τους συνοδοιπόρους και τους σφουγγοκωλάριους αυτών στον Έβρο.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν και εκπέμπουν όλοι όσοι σήμερα είναι τοπάρχες στον Έβρο οποιασδήποτε κλίμακας, είναι η σταθερή, γελοία και αποκρουστική εικόνα τους να μετέχουν ως καρικατούρες, <καραγκιόζηδες>, κούκλες σε κουκλοθέατρο και μαϊντανοί σε κάθε είδους δημόσιο δρώμενο, με στόχο ν’ αναρτήσουν μια φωτογραφία  στα social media   με την χαζοχαρούμενη εικόνα τους ως δρώντος πολιτικού υποκειμένου. Το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό πορεύεται με οδηγό την παροιμία<<όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη>>.Η ευτελής και φαντεζί παρουσία τους σε πανηγύρια, χορούς, ονομαστικές εορτές, εγκαίνια και άλλα γεγονότα είναι σε ευθεία σύγκρουση με την σεμνότητα και τον αναστοχασμό, ιδιότητες που πρέπει να έχουν οι αιρετοί. Χωρίς καμία συμβολή και σχέση με το δρώμενο, χωρίς  διαχρονικούς δεσμούς με τα πρόσωπα, τα οποία λησμονούν <μετά την απομάκρυνση από το ταμείο> δηλαδή την απώλεια της αιρετής ιδιότητας τους, διαγκωνίζονται ποιός θα έχει την καλύτερη θέση στην εικόνα. Άξιος ο μισθός τους!

Εν όψη των βουλευτικών εκλογών  στον Έβρο έχουν βγει οι χατζάρες και τα ….δηλητήρια εντός των κομμάτων.Το  <κομματικό αδελφικό και συντροφικό αίμα>  ρέει  ήδη άφθονο.Ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερογενώς στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διαδραματίζονται σκηνές…απείρου κάλλους. Τα μαχαιρώματα, οι δολοπλοκίες, οι ίντριγκες, οι συναλλαγές δεν έχουν αρχή και τέλος. Πηγή αυτών των <θεάρεστων> καταστάσεων είναι στον μεν ΣΥΡΙΖΑ ποιός θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, εκτός και αν επιβιώσει ο χαλίφης και στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ποιός <αμνός> από τους τρεις θα θυσιαστεί λόγω του εκλογικού νόμου-τέρατος που θέσπισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΝΕΛ.

Στον στίβο των περιφερειακών εκλογών η αγωνία των ενδιαφερομένων έχει πιάσει ταβάνι. Ο <ανθοπώλης του τίποτα> Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τσαλαβουτάει , αναζητώντας την συνέχιση μιας  ανέμελης και αμοιβόμενης πολιτικής ζωής. Μόνο που τώρα υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για την συγκεκριμένη θέση και βάζουν βέτο στην πιθανή συνέχιση της καλοπέρασης του. Οπότε θα πρέπει το αρνάκι να γίνει λέοντας. Να μεταπηδήσει σε άλλον αυτοδιοικητικό στίβο. Οι διεργασίες όμως που γίνονται δείχνουν ότι το <καθεστώς Μέτιος> θα πολιορκηθεί σοβαρά και θα δοκιμασθούν  επικίνδυνα οι αντοχές του. Οι συγκλήσεις και οι συσπειρώσεις που ίσως υλοποιηθούν θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον σημερινό Περιφερειάρχη, ο οποίος παρά τις προσπάθειες των δουλοπρεπών δημοσιολογούντων υπέρ του, δεν έχει και την καλύτερη εικόνα στους πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει