Υπάρχουν Μαύροι Κύκνοι στη Θράκη;

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

  • Ο Υπουργός Εξωτερικών ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ είναι σήμερα ο πλέον δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης. Για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους. Μετά και τη υπογραφή της νέας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ , που ανέδειξε την τεράστια γεωπολιτική σημασία της Θράκης και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης στο σύγχρονο πολυπολικό σύστημα, οι  πολιτικές <μετοχές>  του έχουν …απογειωθεί. Έχει αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες, μη τεκμηριωμένες μέχρι σήμερα, αναφέρουν ότι το Δεκέμβριο αναμένεται επίσκεψη του στη Θράκη, στην οποία η Αλεξανδρούπολη θα έχει ηγεμονική θέση. Αυτή η προοπτική  σημαίνει πολλά και για διάφορα πρόσωπα της περιοχής, που διεκδικούν ν΄αποκτήσουν  ρόλο στα τοπικά  και κομματικά δρώμενα της Θράκης. Και <επενδύουν> στην εύνοια του υπουργού Εξωτερικών, όπως μαθαίνουμε. Θα προσπαθήσουν να πλάσουν ιστορίες και να διακινήσουν σχέσεις,  πως αυτοί είναι οι <εκλεκτοί> του στην περιοχή, για να οικειοποιηθούν στο μέλλον αυτήν την μυθοπλασία. Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους. Παρεμπιπτόντως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει πάρει απόφαση ανακήρυξης του Υπουργού Εξωτερικών σε επίτιμο δημότη του. Ευκαιρία θα είναι να υλοποιήσει τη σεμνή ανάλογη τελετή. Αναμένουμε λοιπόν.
  • Εσωκομματικές εκλογές στο άμεσο μέλλον για ένα μεγάλο κόμμα κι ένα πρώην μεγάλο κόμμα. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάνει στις 24 Οκτωβρίου εκλογές για την ανάδειξη νέων συμβουλίων στις ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) και στις ΔΗΜΤΟ. Στο ΚΙΝΑΛ αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε τις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου του. Αυτές  οι διαδικασίες έχουν κινητοποιήσει και στη ΘΡΑΚΗ τα αντανακλαστικά των κομματικών γραφειοκρατιών των δύο κομμάτων. Οι ζυμώσεις , οι συμφωνίες, οι στηρίξεις, οι προσφορές …που ήδη γίνονται στους κόλπους τους είναι απίστευτες. Ειδικά στον ΕΒΡΟ και στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , η κινητικότητα έχει πάρει διαστάσεις <ο θάνατος σου η ζωή μου>.Αν αναρωτηθεί κάποιος γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα <θεάρεστα> η απάντηση είναι απλή. Όσοι  πολιτευτές, υποψήφιοι, στελέχη, φιλοδοξούν να εμπλακούν στο δημόσιο βίο μέσα από τις δομές, τις στηρίξεις, τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων, θέλουν να έχουν τα μεγαλύτερα δυνατά  ερείσματα στα νέα όργανα. Αυτά τα συντηρητικά και απλουστευμένα πολιτικο-κομματικά στερεότυπα, μπορεί στους πολίτες να προκαλούν αλλεργία. Όμως για όσους επιθυμούν να δουν το όνομα τους στην εκλογική λίστα υποψηφίων βουλευτών και υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, αυτή η παρακμιακή κατάσταση είναι μονόδρομος. Και την ακολουθούν με συνέπεια.
  • Στις 7 Νοεμβρίου, όπως σε όλους τους Δήμους, έτσι και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πρωτεύουσα του Έβρου, ίσως να παιχθεί ένα θρίλερ, που θα επηρεάσει και το μέλλον της παράταξης του Δημάρχου. Ο οποίος έχει <τάξει> την θέση στον φαρμακοποιό ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙΣΑ, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, σε αυτήν του Δημάρχου. Μόνο που το <τάμα> του δεν έλαβε υπόψιν ένα απρόβλεπτο ισχυρό παράγοντα, που λέγεται ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ. Ο οποίος <απειλεί> να είναι υποψήφιος για τη θέση χωρίς την στήριξη του δημάρχου. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να θυμηθούμε τη ρήση του Μάο: <Μεγάλη ταραχή, υπέροχη κατάσταση>.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει