Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης : των οικιών ημών εμπιπραμένων………

Τους τελευταίους μήνες ο ουρανός πάνω από την Αλεξανδρούπολη άρχισε να σκοτεινιάζει επικίνδυνα. Βροχές, βροντές, κατακλυσμοί εμφανίστηκαν με την μορφή διασποράς φημών ανεύθυνων και συνωμοσιολογικών σχολίων αναπαραγωγής και διακίνησης ατεκμηρίωτων και ασυνείδητων τυχοδιωκτικών κριτικών για τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Το πατάρι των προθύμων και εμπαθών σχολιαστών σε κάθε δημόσιο χώρο της πόλης, διασπείρει την ιζηματική άποψη ότι από το ταμείο του ιστορικού, επιστημονικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης λείπουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Μια «τρύπα» που δεν μπορεί να κλείσει, ένα κενό στην οικονομική διαχείριση του Συλλόγου που μπορεί να καταπιεί συνειδήσεις και πρόσωπα. Ομνύοντας σπαραξικάρδια οι ανησυχούντες και καταγγέλοντες απαιτούν να δοθούν δημόσιες και διαφανείς απαντήσεις από την νυν Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Ρούλα Τσιρτσίδου αλλά και από τους τρεις πρώην Προέδρους του Συλλόγου στους οποίους χρεώνουν το έλλειμμα.

Συμπερασματικά, αυτά τα τέσσερα δημόσια πρόσωπα, επιστήμονες κύρους και υψηλής ηθικής είναι υποχρεωμένα άμεσα να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα οικονομικά του Συλλόγου αλλά και η διαχείρισή τους κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ένα Δικηγορικός Σύλλογος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και η λειτουργία του άπτεται του δημοσίου συμφέροντος.

Κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στα κουτσομπολιά και τις διαδόσεις των κανιβαλιστών του τόπου. Η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει τώρα από την νυν και τους πρώην Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Θα είναι άδικο να διερευνηθεί η υπόθεση με την παρέμβαση ελεγκτικών αρχών.

Δημοσθένης Π. Δούκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει