Ανθίζουν πάλι οι εκδηλώσεις στη Θράκη

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

«ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

 Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στον ισόγειο χώρο του την έκθεση «Οι ζωγράφοι της Αλεξανδρούπολης», όπου παρουσιάζονται διαχρονικά έργα των εικαστικών που γεννηθήκαν, έζησαν ή σύνδεσαν με κάποιο τρόπο την καλλιτεχνική τους διαδρομή με την πόλη μας και παρουσίασαν το έργο τους σε ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις. Η έκθεση, ένα πολιτιστικό γεγονός ιδιαίτερης αξίας που για πρώτη φορά επιχειρείται στην πόλη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που σχεδίασε το Ιστορικό Μουσείο για την επέτειο των 100 χρονών από την ενσωμάτωση της Θράκης και της Αλεξανδρούπολης στην ελληνική επικράτεια και αναβληθήκαν  λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου στις 20:30 και η διάρκεια της θα είναι μέχρι τις 31 Μαΐου.

 Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο, 10:30- 14:30 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ..

Το διάστημα 27 με 30 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Σε μήνυμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σβυντρίδης επισημαίνει πως «το Φεστιβάλ καθιερώνεται σαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια».  Παράλληλα κάνοντας μια αναδρομή στο αποτύπωμα του Φεστιβάλ, θυμίζει πως «μέχρι τώρα πάνω από 700 σπουδαστές κιθάρας, έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα Φεστιβάλ, πάνω από 120 προσκεκλημένοι καθηγητές και σολίστες συμμετείχαν, ενώ δόθηκαν περισσότερα από 30 ρεσιτάλ διεθνούς φήμης σολίστ και συνέπραξαν στις εκδηλώσεις κορυφαίες Ορχήστρες όπως η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ».  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ για άλλη μια φορά διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών ενώ και φέτος η λίστα των προσκεκλημένων συνόλων και σολιστών είναι μεγάλη. Όπως παρέθεσε ο κ. Σβυντρίδης «φέτος μας τιμούν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Eric Francherie με τον Jeremy Vannereau από την Γαλλία, η Miteva – Dinkova Stela από την Βουλγαρία, ο Νίκος Ξανθούλης (Αρχαία Ελληνική Λύρα), που μαζί με το Τρίο Φλαμένγκο του Χρίστου Τζιφάκη και τους υπόλοιπους εκλεκτούς κιθαριστές που συμμετέχουν, θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό κιθαριστικό τετραήμερο στην ακριτική Κομοτηνή»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ –ΠΑΟΛΑ.

Η Δημοτική Πολιτιστική επιχείρηση του δήμου Κομοτηνής ετοιμάζει τις εκδηλώσεις των <ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ> και του Φεστιβάλ ΦΑΝΑΡΙΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η Πάολα αναμένεται να εμφανιστεί στην παραλία Φαναρίου στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, και οι Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ζωή Τηγανούρια στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο των Ελευθερίων τον Μάιο.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ.

Το WWF Ελλάς, στα πλαίσια του
προγράμματος “The land of vultures: lessons learnt from a 30 year conservation journey in Thrace”, θα
πραγματοποιήσει στις 1 & 2 ΙΟΥΝΊΟΥ 2022 στην Αλεξανδρούπολη διημερίδα με θέμα
«H ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ: ΜΑΘΑΊΝΟΝΤΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΈΝΗ
ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΆΣ,1992-2022». με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών
ενεργού δράσης της οργάνωσης για την προστασία των αρπακτικών και γυπών
στην περιοχή του δάσους της Δαδιάς και της Θράκης ευρύτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει