Δήμος Αλεξανδρούπολης: 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητάνε αποκατάσταση της τοπικής Δημοκρατίας και διαλόγου

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Είκοσι ένας (21) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης , με αίτηση τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ζήτησαν και επέβαλλαν , όπως ορίζει ο νόμος, να συζητηθεί , στη συνεδρίαση του οργάνου την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, η πρακτική των μηνύσεων και αγωγών που ασκεί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εναντίον πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης.

Πρόκειται για μια γενναία, ηθική και δημοκρατική πρωτοβουλία 21 συμβούλων από τρεις παρατάξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα διαλόγου για ένα μείζον και θλιβερό πρόβλημα που εμφανίσθηκε στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας  και αποκατάστασης της γαλήνης και του δημόσιου στοχασμού και κριτικής που αποτελεί την πεμπτουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τις τοποθετήσεις των συμβούλων  δύο παρατάξεων που δεν υπέγραψαν το αίτημα. Της <<Ανάσας>> και της παράταξης του Δ. Λαζόπουλου, την οποία είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την στάση τους. Από την οποία θα κριθούν από την κοινωνία.

Το κείμενο της αίτησης και η πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα κάτωθι:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  

Βαγγέλης Λαμπάκης 

#synexizoume 

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κο Δημήτρη Κολιό 

Πόλη & Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης Δημοτική παράταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κωλέτη 3, Αλεξανδρούπολη Τηλ: 2551024226 Email: poli.polites@gmail.com 

ΘEM

Α) πρακτικές που δεν συνάδουν με την αυτοδιοικητική έννοια στην τοπική Δημοκρατία μας. 

Β) καταπάτηση-καταστροφή δημοτικού παρτεριού επι του πεζόδρομου Σουλίου στην Αλεξ/πολη και ανάγκη λήψης απόφασης για την αποκατάσταση και την επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση. 

Κύριε Πρόεδρε, 

Εκδικάσθηκαν στις 13.10.2021 δύο αγωγές αποζημίωσης του κ. Ιωάννη Ζαμπούκη κατά του δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη. 

Τα αντικείμενά τους ήταν αδικοπραξία με αίτημα χρηματικής ικανοποίησης  ηθικής βλάβης. 

 Η ζημία προσδιορίζεται σε συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Ιωάννη Ζαμπούκη από τον Παύλο Μιχαηλίδη όπως ο πρώτος ισχυρίζεται.

Ο δεύτερος επικαλείται τον εκ του συντάγματος και των νόμων δικαιώματος και υποχρεώσεις του, άσκησης αντιπολιτευτικής κριτικής. χάριν του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτών. 

Αποτέλεσμα είναι, ο μεν κ. Ιωάννης Ζαμπούκης να ακολουθεί οδό που δεν υπάρχει στην Ελλάδα από άλλο πολιτικό (έχει ασκήσει 6 αγωγές αποζημίωσης εναντίον συναδέλφων και δημοσιογράφων απαιτώντας συνολικά πάνω από 200.000,00€), ο δε συνάδελφος Παύλος Μιχαηλίδης για την κριτική που άσκησε υπέρ των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου να βρίσκεται όμηρος με δύο αγωγές εδώ και ένα χρόνο με αίτημα από τον Ιωάννη Ζαμπούκη καταβολής πάνω από 60.000,00€ για την υποστηριζόμενη υπ’ αυτού ηθική βλάβη του προσώπου του και σε αναμονή κάποιων μηνών για την έκδοση των άνω αποφάσεων από το πολυμελές Πρωτοδικείο Αλεξ/πολης. 

Επειδή ο Ιωάννης Ζαμπούκης,

α) υποβάθμισε πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και αδρανοποιώντας το, 

β) Δεν συνομιλεί στο άνω σώμα με τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης. 

γ) Δεν εκφέρει πολιτικό λόγο και άποψη, πάνω από δύο χρόνια ενώ συντελούνται στον Δήμο μας γεωπολιτικές δυναμικές που τουλάχιστον προκύπτει ότι δεν το απασχολούν. 

δ) Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται όπως επίσης προκύπτει στα ακροατήρια των Δικαστηρίων από τα οποία ζητούν να του επιδικαστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

ε) Ο συνάδελφος Παύλος Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απόλυτη ομηρία, αφού σε ενδεχόμενη έστω και μερική ευδοκίμηση θα χάσει το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο, δηλαδή την κατοικία του, μη έχοντας δυνατότητα καταβολής χρηματικών ποσών. 

Στ) Είναι αδύνατο το δημοτικό συμβούλιο (πιστεύω και οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι) να αποδεχθούν πρακτικές τέτοιου είδους που υποβαθμίζουν την έννοια της Δημοκρατίας μας και ευτελίζουν τους θεσμούς. 

Κατόπιν όλων των προαναφερόμενων ζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφανθεί μετά και από την επιβολή προστίμου από την πολεοδομία μας, εάν πρέπει να αποκατασταθεί ο χώρος επι της Σουλίου, ήτοι το δημοτικό παρτέρι που η οικογένεια Μιχαηλίδη, το καταπάτησε, τσιμεντώνοντας το και τοποθετώντας επί αυτού τραπεζοκαθίσματα, μη υπολογίζοντας τους νόμους και τους θεσμούς. 

Ζητάμε, τα άνω θέματα να συζητηθούν στο δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης εντός έξι (6) ημερών όπως ορίζει ο νόμος και δη, δια ζώσης. 

Εισηγητές : Λαμπάκης Ευάγγελος 

Μιχαηλίδης Παύλος 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι : 1. ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2. ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3. ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ  5. ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 6. ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 7. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9. ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 10. ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 11. ΦΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 12. ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 13. ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 14. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 15. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ 16. ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 17. ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 18. ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 19. ΔΟΥΝΑΚΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ 20. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 21. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Αλεξ/πολη, 15.10.202 Δια του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης» Ευάγγελος Λαμπάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει