Κουϊζ

Του Δημοσθένη Π. Δούκα

ΚΟΥΙΖ 1.Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει μάλλον να προχωρήσει τους προσεχείς μήνες σε διορθώσεις του κυβερνητικού σχήματος, με την απομάκρυνση κάποιων υπουργών και άλλων στελεχών που κάνουν προσωποκεντρική πολιτική εις βάρος της συλλογικής έκφρασης. Όταν θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός θα επανέλθει στην επικαιρότητα η αγωνιώδης <πρόταση> να εκφρασθεί και η Θράκη στο νέο υπουργικό σχήμα για να καλυφθεί το <κενό> που έχει σήμερα. Ποιός βουλευτής άραγε έχει τις προϋποθέσεις να τιμηθεί με κάποια θέση; Ο Ε. Στυλιανίδης ως ακραιφνής καραμανλικός και με την προηγούμενη θητεία του να θυμίζει ότι είναι οπαδός των ρουσφετιών, μάλλον δεν έχει ελπίδες. Ποιοί απομένουν? Σταυρόλεξο για εύκολους λύτες.

ΚΟΥΙΖ 2.Ύστερα από την εκλογή του Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια αξιοσημείωτη άνοδο του κόμματος στις επιλογές των πολιτών. Άνοδος που έφερε φαινόμενα νευρικού κλονισμού στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μάλιστα δύο νομοί, στους οποίους το συγκεκριμένο κόμμα εμφανίζεται να  ξεπερνάει πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται σε δεύτερο κόμμα. Η ανατροπή γίνεται σε δύο νομούς της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ. Στη Δράμα και στη  Ροδόπη. Και όπως μαθαίνω άρχισαν τα σενάρια (και τα όνειρα) στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές η συγκεκριμένη περιφέρεια από γαλάζια να βαφτεί ξανά πράσινη. Σ αυτήν την προοπτική ένα όνομα συζητιέται για υποψήφιος περιφερειάρχης. Που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία , έχει θητεύσει με απόλυτη επιτυχία σε δημόσιο αξίωμα και συσπειρώνει γύρω από το πρόσωπο του πολίτες από πολλούς κομματικούς και πολιτικούς κύκλους. Όπως λέει και το λαϊκό άσμα<<Ο Γιώργος είναι πονηρός…>.

ΚΟΥΙΖ 3.Οι εκλογές , παρά τις δήθεν διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης και οι οποίες γίνονται για να ντοπαρισθεί η κομματική γραφειοκρατία της Νέας Δημοκρατίας, ίσως γίνουν εντός του 2022.Η πανδημία, η έκρηξη των τιμών και ο πληθωρισμός, οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι <ξεροκέφαλα> φαινόμενα και δεν εναρμονίζονται με  τις διαθέσεις του πρωθυπουργού, του Αδώνιδος, του Πλεύρη και των λοιπών αξιωματούχων. Σ αυτήν την υποθετική προοπτική το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Έβρο πρέπει ν ανανεωθεί στον τομέα των γυναικών που θα το στελεχώσουν. Και μάλιστα αν χρειασθεί από δύο μπορούν να γίνουν τρεις. Ποιές γυναίκες μπορεί να είναι αυτές; Υποθέτω μεταξύ αυτών μπορεί να είναι η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμίτσου-Γιαννέλου και η Κυριακή Γιαλαμά. Δηλαδή αποχαιρετούν τον δημόσιο εκλογικό βίο η Χρυσή και η Έλενα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει