Μια αυτοδιοικητική “Ράδιο Αρβύλα” στην Αλεξανδρούπολη.

Του Δημοσθένη Π. Δούκα.

Η δημοτική παράταξη <<ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ>> του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, εδώ και περίπου δύο χρόνια, ασκεί μια  νοσηρή αντιπολιτευτική διαδικτυακή πρακτική που <<διακρίνεται>> για την εχθροπάθεια της, τον κυνισμό της, τους κομπασμούς και τις λεκτικές εκκεντρικότητες  της σε συνδυασμό με τις προσωποκεντρικές επιθέσεις σε άτομα της δημοτικής αρχής από τις οποίες απουσιάζουν συνήθως οι κριτικές σκέψεις και προτάσεις , οι  τεκμηριωμένες θέσεις ενώ κυριαρχούν το χοντροκομμένο χιούμορ, ο δημόσιος διασυρμός και η ανούσια διάχυτη  ειρωνεία. Οι ανώνυμοι συντάκτες των κειμένων , που κρύβονται πίσω από ευφάνταστα και ανέμπνευστα ψευδώνυμα, επιχειρούν με τα κείμενα τους να μεταμορφώσουν την δημόσια σφαίρα της Αλεξανδρούπολης σε αρένα δημόσιου διασυρμού προσώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση των δημοτικών δρωμένων της Αλεξανδρούπολης.

Ένα όμως πρόσφατο κείμενο της συγκεκριμένης παράταξης ,που θεωρητικά ασκεί <<κριτική>> ΣΤΗΝ  Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τον προϋπολογισμό του 2022, χρησιμοποιεί τα <<εργαλεία>> της σάτιρας, της ειρωνείας και της σεξιστικής ρητορικής προκειμένου να  προσβάλλουν οι συντάκτες του την ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ της εκλεγμένης. Προσδιορισμοί και απόπειρες γελοιοποίησης της όπως <<περισπούδαστη>>, <<υπεραντιδήμαρχος κομμωτηρίου, μακιγιάζ, μπιζού κλπ>>,<<μητέρα Τερέζα>> ,<<θα μπουμπουνίξει και θα μας ισοπεδώσει>>,<<το σοφιστικέ γυαλί>>, αποτελούν δείγματα υφέρποντος μισογυνισμού και έμφυλης λεκτικής βίας. Ένας άνδρας δεν ταπεινώνει ποτέ με τέτοιο τρόπο μια γυναίκα. Η χλευαστική βαναυσότητα , αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, οδηγεί με ακρίβεια στην ενίσχυση και ανοχή κρουσμάτων χυδαιότητας και διάχυτου σεξισμού. Η τοξική καπηλική ελαφρότητα, με απόπειρες δολοφονίας των γυναικείων χαρακτηριστικών της Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης , δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο. Ο μισογυνισμός στην καθημερινότητα , η ψυχική βία και μέσω της υποτίμησης της προσωπικότητας η δημόσια τιμωρία είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει άμεσα ν αντιμετωπισθεί από τους πολίτες , τις γυναικείες οργανώσεις, τους θεσμικούς φορείς, την δημοτική αρχή, πριν μεταμορφωθεί σε χιονοστιβάδα. Μέχρι να φτάσουμε στον φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά επιβραβεύονται. Οι καταγγελίες του κινήματος Me Too,οι γυναικοκτονίες και το revenge porn , έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ασφυκτικό κλοιό σε όλους μας. Δεν χρειάζεται και ο ήπιος διάχυτος διαδικτυακός σεξισμός να μολύνει ακόμη περισσότερο την ζωή μας.

Αλήθεια οι γυναίκες , μέλη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης , τι άποψη έχουν για την πρακτική της ηγεσίας της; Υποθέτουμε ότι δεν έχουν συμβολή σ αυτό το θλιβερό φαινόμενο.

Η παράταξη <<ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ>> χρησιμοποιεί ως σύνθημα την λέξη <<ΕΠΑΝΟΔΟΣ>>. Την βλέπουμε και μας πιάνει τρόμος και αγωνία για την απειλή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει