Δήμος Αλεξανδρούπολης. Η τέχνη του λαϊκισμού και το μπανάλ ΚΙΝΑΛ

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διανύει μια χρονική συγκυρία ,η διοίκηση του οποίου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα μίγμα αυτοδιοικητικής διπολικής διαταραχής, ακράτητου ναρκισσισμού και ιδεολογικών προκαταλήψεων. Απουσιάζει από την ηγεσία του, τους θεσμικούς εξουσιαστές του και την <<παράταξη>>  <<Δήμος …για κανένα>> ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και επιστημονικά δομημένο σχέδιο για την πορεία του Δήμου μετά την πανδημία και την αντιμετώπιση των τεράστιων προ(σ)κλήσεων της εποχής. Το σύνολο της ομάδας που εξουσιάζει το Δήμο Αλεξανδρούπολης καταναλώνεται σε ένα καθημερινό πάουερ γκέιμ, με άφθονη γραφικότητα και πρακτικές κουτσαβακισμού, εκεί  όπου τον <<παίρνει>>.

Από το πάνθεον των <<πρωτοβουλιών>> και δράσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της ηγεσίας του θα μείνουμε σε  πρόσφατες πράξεις και αποφάσεις που κινούνται στη σφαίρα του παλιομοδίτικου λαϊκισμού, που είναι η πηγή της κακοδαιμονίας μας και του πασοκοκρατικισμού.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατέθεσε οικονομική πρόταση στον Ο.Λ.Α. για την ενοικίαση χώρου στο λιμάνι με σκοπό να λειτουργήσει πάρκινγκ με ΔΩΡΕΑΝ χρήση από τους χρήστες αυτοκινήτων. Πρόκειται για μια πρακτική  ακραίας ψηφοθηρίας που έρχεται σε σύγκρουση με τους κανόνες της λογικής, της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και την ηθική. Αυτός ο σχεδιασμός ουσιαστικά επιδοτεί με χρήματα του Δήμου όσους θα προλαβαίνουν να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους στο συγκεκριμένο πάρκινγκ εις βάρος των άλλων και πολλών που θα πληρώνουν το τίμημα της κάρτας  στο Δήμο ,για να παρκάρουν στις θέσεις στάθμευσης .Πρόκειται για την επιτομή της φτηνιάρικης μικροπολιτικής που σπαταλάει τους πόρους του Δήμου σε πράξεις λαϊκισμού , που πλήττει την ελεύθερη ανταγωνιστική οικονομία και τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Αυτή η αντίληψη είναι παράγωγο του πιο κυνικού πασοκολαϊκισμού, που <<κυβερνάει>> ακόμη τα μυαλά της ηγεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό άλλωστε σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Δευτέρα 26 Ιουλίου με θέμα “Προσεγγίζοντας τη Θράκη. Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία” , μεταξύ των ομιλητών υπήρχαν δύο κομματικά στελέχη ΜΟΝΟ του ΠΑΣΟΚΟ-ΚΙΝΑΛ. Κανενός άλλου κόμματος. Δύο στελέχη του σκληρού πυρήνα του ΓΑΠ , των οποίων οι απόψεις είναι παλαιολιθικές και  αντιμεταρρυθμιστικές. Στελέχη, με απλά λόγια, που δεν γνωρίζουν τις ανάγκες και τις προοπτικές της Ελλάδας του μέλλοντος , και που προέρχονται από την περίφημη ρήση <<Τσοβόλα δώστα όλα>>.Αυτό δηλαδή που υιοθετεί ως “πολιτική” και η σημερινή ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Υπομονή ακόμη δύο χρόνια. Ο Δήμος γλύτωσε από τον ένα αλαζόνα. Θα έρθει η ώρα να απελευθερωθεί και από τον ματαιόδοξο.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Π. ΔΟΥΚΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει