ΔΙΔΑΧΕΣ

Αναταράξεις έφεραν στην Κυβέρνηση τόσο τα προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία όσο και οι παρεκκλίσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Για την  εικόνα που παρουσιάζεται στην περιφέρεια φαίνεται ότι η ευθύνη θα αναζητηθεί στην κορυφή. Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν από καταγγελίες διοικητές ή αναπληρωτές που άφησαν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία στην τύχη τους, ανάγκασε, όπως επισημαίνει το «Βήμα της Κυριακής», το Υπουργείο Υγείας να ενεργοποιήσει το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, για επαναξιολόγησή τους. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόβλεψη, θα περάσουν από την Ειδική Επιτροπή επαναξιολόγησης και ελέγχου της αποδοτικότητάς τους, συνολικά 111 Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων. Αναμένεται να είναι βαρύς ο πέλεκυς για όσους δεν ανταποκρίθηκαν σωστά μέχρι τώρα στον ρόλο τους αλλά και σε όσους παρεκκλίνουν του προγράμματος εμβολιασμού.

Aν αναρωτηθείτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο δημόσιο βίο η αξιολόγησή τους, θα πρέπει να συσχετισθεί το δημόσιο αξίωμα που κατέχουν με τις πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων από αυτούς οι οποίοι στοχεύουν σε βουλευτικές ή δημαρχιακές καρέκλες. Κάποιοι εμπλέκονται και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Θράκης. Ένας από αυτούς είναι και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διαχρονικά έχει επιθυμία να δει τον ευατό του Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη φυσικά της Νέας Δημοκρατίας. Ας περιμένουμε λοιπόν την επαναξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων και ανάλογα με τα αποτελέσματά της θα επανέλθουμε.

Η σημερινή Κυβέρνηση δεν σταματά ποτέ να περιφέρει στις αγορές τον έρωτά της για την Eldorado Gold και την θυγατρική της Χρυσωρυχεία Θράκης με στόχο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στο Πέραμα, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις και αντιδράσεις των Τοπικών Φορέων και Οργανισμών στην προοπτική της υλοποίησης της καταστροφικής επένδυσης. Πριν από λίγες εβδομάδες το ειδύλλιό τους πήρε την μορφή σύμβασης επ’ωφελείας και των δύο πλευρών και εις βάρος των τοπικών κοινωνιών. Ένα πρόσωπο που τελευταία απασχολεί έντονα την επικαιρότητα πανελλαδικά, θα έχει κομβικό ρόλο, από όσα λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην προώθηση των χρυσωρυχείων. Είναι η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, η οποία από το 2014, ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, έκανε καθοριστικές παρεμβάσεις στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την έκφραση σύμφωνης γνώμης στην έγκριση εγκατάστασης των χρυσωρυχείων στη Θράκη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως αυτός είναι ο λόγος που Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διατηρεί ακόμη την κ. Μενδώνη στην θέση της Υπουργού Πολιτισμού, παρά τα λάθη στις υποθέσεις Λιγνάδη, Μυκήνες, κ.α.

Δημοσθένης Δούκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει