Το 4ο κύμα κορωνοϊού και η μακιαβελική φυλή των «Κάτσε να δούμε πρώτα».

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Ο Έλληνας Καθηγητής του Γέιλ Γιώργος Παυλάκης,  Διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου στις ΗΠΑ και Μέλος της Ανώτερης Βιοϊατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, τόνισε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Φ. Μαυραγάνη «Ότι συμβαίνει τώρα» στον τηλεοπτικό σταθμό  ΟΡΕΝ, ότι «το 4ο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι χωρίς άμεση αλλαγή πορείας, επειδή το στέλεχος «Δ» πολλαπλασιάζει τα κρούσματα ανά εβδομάδα ή λιγότερο, τότε σε μία θα είναι διπλάσια και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.

Στους μασκοφόρους και δύσκολους καιρούς που ζούμε εδώ και ενάμισι χρόνο είναι σε εξέλιξη ο αγώνας «εμβολιασμένοι εναντίον ανεμβολίαστων», με ολέθριες συνέπειες στην καθημερινότητα όλων μας. Το τσιπάκι του Μπιλάκου, οι άτιμες φαρμακοβιομηχανίες, η αλλοίωση του εθνικού DNA και οι περιθωριοποιημένες συνταγματικές ελευθερίες  έχουν ανθίσει στον κήπο των συνομωσιολόγων.

Και κάπου εδώ παρεμβαίνει η αιωνόβια κοινωνική ομάδα των «Κάτσε να δούμε πρώτα». Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα με την ιδεολογία τους και την άποψη ζωής, πάντα περιμένουν τους άλλους να εκτεθούν πρώτοι, να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, να φάνε την κρυάδα. Οι «Κάτσε να δούμε πρώτα» επιλέγουν να σώσουν(;) το τομάρι τους την στιγμή που-ακόμη και ενάμισι χρόνο μετά-δεν ξέρουμε ακριβώς πως κινείται ο ιός.

Μετά, καθώς περνάει ο καιρός, και αν δεν συμβεί κανένα πατατράκ σε όλους εμάς που εμβολιαστήκαμε, οι «Κάτσε να δούμε πρώτα», συνάμενοι, κουνάμενοι και αεράτοι μπορεί και να εμφανιστούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Για πρώτη φορά στην κοινωνία εμφανίζεται ένα ρεύμα που έχει δυναμική αλλά-ευτυχώς- δεν έχει πολιτική έκφραση. Το θέμα του εμβολιασμού διχάζει οικογένειες και παρέες με αποτέλεσμα να  δημιουργείται ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Η περιθωριοποίηση όσων καθυστερούν τον εμβολιασμό τους έχει ξεκινήσει μαζί με το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα έχουν αρχίσει και οι διαμαρτυρίες των ανεμβολίαστων  επειδή οι διευκολύνσεις απέναντι στους εμβολιασμένους δημιουργούν διακρίσεις. Ωστόσο αν δεν υπήρχαν και αυτές οι διευκολύνσεις οι εμβολιασμένοι θα είχαν και αυτοί κάθε λόγο να διαμαρτύρονται μιας και θα υποβάλλονταν σε οριζόντιους περιορισμούς προκειμένου να προστατευθούν όσοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Μύλος…… Πως θα συνεχίσει όλη αυτή η κατάσταση; Θα δούμε άραγε το Φθινόπωρο μια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο ομάδες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει