Η αγωνία του τερματοφύλακα (της Θράκης) στα 11 βήματα.

Του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ Π.ΔΟΥΚΑ

.Ο Σεπτέμβριος ήρθε με.. βήμα ταχύ. Και όλοι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω από τα <<μπάνια του λαού>> για την ατομική και συλλογική αδράνεια που τους διακρίνει. Μπορεί ο κυνισμός να παραμένει δομικό στοιχείο του γενετικού υλικού της πολιτικής , αλλά και αυτός έχει όρια και δυνατότητες. Μια συλλογικότητα , η οποία θα κριθεί τον προσεχή μήνα, είναι η περίφημη και πολλαπλά φορτισμένη ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Η οποία ύστερα από δύο  παρατάσεις  στην υποχρέωση της να συντάξει και να παραδώσει το πόρισμα της, πρέπει τον Σεπτέμβριο να πιεί το πικρό ποτήρι. Εκτός κι αν η <<αγωνία  του τερματοφύλακα>> την οδηγήσει ξανά σε υποβολή αιτήματος νέας παράτασης. Με φτηνές και διάτρητες δικαιολογίες. Μόνο που τότε ο μικρομεγαλισμός και το παραγοντιλίκι των μελών της θα εξαφανιστούν. Όμως ένα θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν και να  στοχασθούν σοβαρά  είναι το περιεχόμενο της επιστολής που έλαβαν πρόσφατα και την οποία υπογράφουν τέσσερες σπουδαίες προσωπικότητες της Θράκης. Να την αγνοήσουν είναι δύσκολο. Να την υπονομεύσουν εξ ίσου. Άρα το μόνο που τους απομένει είναι να την λάβουν σοβαρά υπόψιν. Θα αντέξουμε ένα ακόμη  μήνα οι <<ιθαγενείς> για να διαβάσουμε το πόρισμα. Για να το χειροκροτήσουμε ή να το αγνοήσουμε.

.Ο Συμεών Τέγος,ένας σημαντικός διπλωμάτης με μεγάλη προσφορά στην Θράκη <φεύγει> από την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης για την ….Βοστώνη. Το θρίλερ της διαδοχής του έχει αρχίσει. Ελπίζουμε με καλό τέλος.

.Οι Αμερικανοί αποχωρούν από το …..Αφγανιστάν. Και έρχονται στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Με ταχύτατους ρυθμούς και υψηλές στοχεύσεις. Μετά την κατάρρευση  των ιδεοληπτικών και ρουτινιάρικων συνθημάτων της μεταπολίτευσης όπως του <<Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί>> , ο νέος γεωπολιτικός πολυπολικός κόσμος οδηγεί τις ΗΠΑ στην αξιοποίηση και επένδυση στην Αλεξανδρούπολη. Μαζί με τα γνωστά πλέον δρώμενα  στο λιμάνι της να προστεθεί  το γεγονός ότι στους αμερικανο-νατοικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται η προώθηση της επέκτασης του αγωγού καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων προς την Αλεξανδρούπολη, για την εξυπηρέτηση του ανεφοδιασμού των στρατευμάτων τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από νατοικά κονδύλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει