21 Απριλίου 2022 ξεκινάει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Η ενιαία αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και η συνεχής παρουσία στρατού και πολεμικού υλικού του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενεργοποίησε και τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ένας στόχος  που για δεκαετίες ήταν στην πρώτη γραμμή των κυβερνήσεων, αλλά καμία δεν είχε την θέληση να τον κατακτήσει. Είχε εκφυλισθεί σε ένα <μύθο> για τοπική κατανάλωση και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ένα ανέκδοτο για κατανάλωση στη Βουλή, στα Υπουργεία, το Δημαρχείο, τα γραφεία και τα παραμάγαζα.

Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες και την <αποφράδα ημέρα>, την 21η Απριλίου 2022 θα ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης σε ιδιωτικούς φορείς. Συγκεκριμένα θα κληθούν οι τέσσερις(4)  ενδιαφερόμενοι φορείς που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους , για να επιλεγεί αυτός που θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

 Τα  4 επενδυτικά σχήματα που έχουν απομείνει είναι:

-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT,

-Κοινοπραξία CAMERON S.A – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS,

-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,

-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει