«Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις γυναικοκτονίες»

Γράφει η Στέλλα Ν.. Καραμήτρου

Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός έχουν αυξηθεί δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες και η ευθύνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσον αφορά την έμφυλη βία εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης (social media).Στην ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και θα ενημερωθούμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η έμφυλη βία στον δημόσιο λόγο. Για την σημασία της σωστής κάλυψης των περιστατικών από τα ΜΜΕ αλλά και ποια είναι η ευθύνη που έχουν σε αυτό οι δημοσιογράφοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Θυγατέρες της Πηνελόπης – Τμήμα Ευρυδίκη D427 και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμμετέχουν: Κατερίνα Καλεντερίδου, Δημοσιογράφος και Διευθύντρια της ΔΕΛΤΑ TV, Σταύρος Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ και Εκπαιδευτικός ΕΑΕ, Δημήτρης Σταματάκης, Δημοσιογράφος και Ανταποκριτής της ΕΡΤ και Θανάσης Τσολάκης, Δημοσιογράφος στην ALFA Τηλεόραση και στο Reportal.gr. Το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Στέλλα Καραμήτρου, Πτυχιούχος του Τμ. Ελληνικός Πολιτισμός του ΕΑΠ.

Μετά το πέρας της συζήτησης, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους EN ART (Μαρία Κηπουρού, Κωνσταντίνος Κάλλιας), όπου θα παρουσιαστεί το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Κάλλια «Το τραγούδι των χαμένων γυναικών», σε στίχους Παναγιώτη Κεβόπουλου και θα γίνει η πρώτη προβολή του videoclip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Αλέξη Καδόγλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης θα εκτίθεται η Έκθεση του κόμικ «Ισότητα» από τον Νίκο Καμπασελέ.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές του εν λόγω κοινωνικού φαινομένου.
Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και στο τηλέφωνο 2551025629.

Η Αν/τρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού

Τσακιρούδη Τριάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει