Δήμος Αλεξανδρούπολης. Μια περιβαλλοντική βόμβα απειλή για την δημόσια υγεία και…. όχι μόνο.

Ο οικισμός της Μάκρης είναι θεωρητικά αλλά και ουσιαστικά το στολίδι της Αλεξανδρούπολης. Αποτελεί τουριστικό και φυσικό πνεύμονα για την περιοχή. Ένας χώρος στον οποίο οι κάτοικοι και  οι τουρίστες θα μπορούσαν να κάνουν τους περιπάτους τους. Ένας χώρος αναψυχής για διερχόμενους και παιδιά.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια ένα έγκλημα διαπράττεται εις βάρος όχι μόνον της Μάκρης αλλά και ευρύτερα του ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος της παραλιακής ζώνης. Η φρικτή κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο που οδηγεί στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή του ανενεργού λατομείου “Μπαρή”, είναι ντροπή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και απειλεί την δημόσια υγεία.

Ο πανέμορφος αυτός χώρος έχει εγκαταλειφθεί και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, στερώντας από τους κατοίκους τις δυνατότητες που έχουν για περίπατο. Ο  οποιοσδήποτε ασυνείδητος μπορεί να αποθέσει εκεί τα σκουπίδια του. Λεκάνες τουαλέτας, μπάζα, μπουκάλια, κόπρανα και ότι άλλο φανταστεί ο νους βρίσκει ελεύθερο πεδίο απόθεσης στον συγκεκριμένο χώρο.

Η περιοχή βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση. Μέχρι τώρα η καθαριότητα της πόλης μας επαφίεται στις αξιέπαινες δράσεις συμπολιτών μας. Σκεφθείτε επίσης, τις τριτοκοσμικές εικόνες που θα αντικρύσουν οι τουρίστες μόλις επιτραπεί η είσοδός τους στην πόλη μας. Οι φωτογραφίες είναι αψευδής μάρτυρας του εγκλήματος που διαπράττεται.

Σύμφωνα με καταγγελία της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου στις 29-03-2021, φορτηγό του Δήμου Αλεξανδρούπολης έριξε απορρίμματα στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μπορεί να αδιαφορεί για την απαξιωτική αυτή κατάσταση και το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης, μπορεί να μην διαθέτει τις ικανότητες που απαιτούν ο συντονισμός, ο προγραμματισμός  και η οργάνωση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ο Δήμαρχος όμως γιατί εξακολουθεί να τον διατηρεί στην θέση του;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει