Και στην Αλεξανδρούπολη η προβολή της οπτικοποιημένης αφήγησης της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ετοίμασε έξι δράσεις επιδιώκοντας «να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν την φλόγα της ελευθερίας και να αναδείξει, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, που οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν, που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα μέσα από την πορεία των 200 ετών», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μια από τις δράσεις αποτελεί η ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της επανάστασης μέσα από έργα τέχνης, σύγχρονα με αυτήν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο projecting mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του εργαστηρίου Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Οι πόλεις είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.

Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, μεταφέρθηκε για τις 8 και 9 Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει