Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

C:\Users\administrator\Desktop\logos\101 ΧΡΟΝΙΑ.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αλεξανδρούπολη, 16/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων που έχει θεσπιστεί να τιμάται την 3η Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο  πλάνο δράσης  2021-2030 για την μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, με την ενημέρωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μείζον παγκόσμιο  ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και των Θυμάτων Τροχαίων. 

Φέτος, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Τμήματος Τροχαίας οι δράσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης διαμορφώνονται ως εξής:

  • Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, η Ημέρα Αιμοδοσίας που οργανώνεται καθιερωμένα από τον Σύλλογο Εθελοντών  Αιμοδοτών και την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας ΠΓΝΑ  στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης  από 08:30 έως 13:30 αφιερώνεται στα Θύματα Τροχαίων.
  • Σε μια δράση συμβολικού χαρακτήρα στον χώρο έμπροσθεν του Νομαρχείου θα  πραγματοποιηθεί  από τους διασώστες του ΕΚΑΒ εικονική διάσωση θύματος τροχαίου ενώ παράλληλα 
  • θα δημιουργηθεί ο Τοίχος Μνήμης 154 όπου θα τοποθετηθούν 154 φωτογραφίες με ανθρώπους που χάθηκαν σε τροχαίες συγκρούσεις στους δρόμους του κόσμου για να αναδειχθεί το μέγεθος και η τραγικότητα του αριθμού των ανθρώπων που σκοτώνονται κάθε ώρα στη Γη! Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι η Πρώτη αιτία θανάτου για τα Παιδιά και τους Νέους 5-29 ετών παγκοσμίως,  ενώ κάθε χρόνο 1.370.000 άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και  περισσότεροι των 50.000.000 μένουν βαριά τραυματισμένοι. 

Όραμα Μηδέν! Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός!

  • Το πρωί της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021 θα τελεσθεί για δέκατη συνεχή χρονιά Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ Θυμάτων Τροχαίων Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Προσερχόμαστε με μια φωτογραφία κι ένα λουλούδι και τιμούμε τους συνανθρώπους μας  που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. 
  • Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης σχεδιάστηκε η  υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, που οργανώνονται από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο Εθελοντισμού  σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας  Αλεξανδρούπολης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Φέτος στα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών εκτός από την γενική ενημέρωση με έντυπα και υλικό προβολής, εστιάζουμε ιδίως στους  έφηβους χρήστες Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), τους δικυκλιστές  κ.ά.

Οι δράσεις  του Δήμου Αλεξανδρούπολης οργανώνονται σε συνεργασία με την Διοίκηση Τροχαίας  Αλεξανδρούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, τον SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλήνιο Οργανισμό Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων  και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών  Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη και της  Περιφερειακής Ενότητα Έβρου.

*Πληροφορίες για τις δράσεις: Καίτη Μακρή Τμηματάρχης Παιδείας, Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, 2551350001

#DimosAlexandroupolisRoadSafety 

#WHO  #WDoR

#UNRSC 

#CommitToAct  

 #Love30km

#RoadSafety2021-2030

#RememberSupportAct 

#SOSRoadCrimes

#VisionZero

#SlowDown

Μπορεί επίσης να σας αρέσει