Διεθνής Δράση Αγάπης και Αλληλεγγύης από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην Κολομβία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης έχοντας ως πυξίδα της αποστολής και του προορισμού της «να είναι στον κόσμο πηγή υψηλής πνευματικής ζωής, ελευθερίας και πανανθρώπινης αγάπης, συναδέλφωσης και ειρήνης, άρνηση του μίσους, της κακίας και της αδικίας, συμπαραστάτισσα της πάσχουσας ανθρωπότητας στην βασανισμένη πορεία της», θα υλοποιήσει διεθνή πράξη αγάπης και αλληλεγγύης στην Κολομβία.

Συγκεκριμένα, η αποστολή της που συγκροτείται από τρεις ιατρούς, έναν φοιτητή Ιατρικής και μια φοιτήτρια Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Λαφτσή, θα μεταβεί από τις 24 Απριλίου 2021 στην Κολομβία για δύο εβδομάδες.

Θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε περιθωριοποιημένες, φτωχές και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, στην δυναμικά αναπτυσσόμενη ορθόδοξη κοινότητα αλλά και σε χριστιανούς άλλων δογμάτων.

Η ιατρική ομάδα θα προσφέρει τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες της και στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, έδρα της νεοσύστατης επισκοπής αλλά και στις πόλεις Κουκουτά και Μεδεγίν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει