Χρηματιστήριο Προσώπων – Ιδεών – Έργων

Θετικές Αξίες (+)

  • Τζέφρυ Πάϊατ

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται στις 7 Μαΐου 2021 ο Πρέσβης των Η. Π. Α. στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάϊατ. Ένας σπουδαίος Διπλωμάτης που με έργα και παρεμβάσεις αναδεικνύει την ηγεμονική γεωπολιτική θέση της Αλεξανδρούπολης στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι.

Πρόσφατα έγραψε σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» για την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας: «Επεκτείναμε την χρήση του εμπορικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης, που προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα και εναλλακτική όδευση για την μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

  • Λουϊζα Δημτσούδη

Ανοιχτά μυαλά, ανοιχτή κοινωνία, ανοιχτοί ορίζοντες. Για τους νέους που επιμένουν, για τους νέους που αφοσιώνονται στην γνώση. Η Λουϊζα Δημτσούδη από την Καρυδιά Ροδόπης εξασφάλισε υποτροφία   από το φημισμένο Brown University των Η. Π. Α. Από τα ελληνικά πανεπιστήμια, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο,  θα χάσει –ευτυχώς- τις καταλήψεις  και τις βαρβαρότητες που το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα με όλο και μεγαλύτερη διάρκεια.

  • Bloody Hawk

Ο Νίκος Κίτσος είναι ράπερ που ζει στην Ξάνθη και έβγαλε έναν από τους καλύτερους χιπ-χοπ δίσκους που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα. Το «1 Ευρώ» είναι άρτιο δομημένο, έχει υψηλή αισθητική και είναι ένας ύμνος στην αυτοεκτίμηση και την αγάπη. -« Μην σταματάς φίλε, η μόνη μάχη που έχασες είναι εκείνη που δεν έδωσες».

Αρνητικές Αξίες (-)

  • Ευχές Πολιτικών και Αυτοδιοικητικών της Θράκης.

Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα που σου φέρνουν υπνηλία. Χωρίς έμπνευση και ουσία παπαγαλίζουν κάθε χρόνο τις τυπικές πολιτικάντικες αερολογίες.

  • Ερωτήσεις Βουλευτών Θράκης

Η αδυναμία να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ουσιαστική και παραγωγική παρέμβαση, οδηγεί τους Βουλευτές της Θράκης να καταθέτουν στη Βουλή ερωτήσεις που είναι «εκτός τόπου και χρόνου» ή αφορούν ζητήματα που είναι θεσμικά και προγραμματισμένα να λυθούν. Σερβίρουν μια άνοστη σούπα που πλέον ελάχιστοι πολίτες καταναλώνουν.

  • Αλέξης Κούγιας

Θυμήθηκε ξανά το 2021 τον αγώνα Ηλυσιακός- Πανθρακικός του 2008(!!!), χαρακτηρίζοντας την ομάδα της Θράκης ως μια «από τις πιο βρώμικες ομάδες που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο».  Και κανείς από την αθλητική δικαιοσύνη, την Γ.Γ.Α., την ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε με την καταγγελία. Ίσως για αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό, ελκυστικό και ευρωπαϊκών προδιαγραφών αλλά και να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει