Στην υγειά τους!

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Οι διάσημες παμπ της Βρετανίας είχαν μείνει κλειστές για μήνες λόγω της πανδημίας και μόλις πρόσφατα άνοιξαν πάλι τις πόρτες τους. Από τα μέσα Απριλίου, όταν η βρετανική κυβέρνηση ήρε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ορισμένους από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού.  Οι υπαίθριοι χώροι των παμπ και των εστιατορίων άρχισαν να γεμίζουν πάλι με πελάτες.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι 50.000 περίπου παμπ της χώρας, έχουν πληρότητα σχεδόν 100% , με την κατανάλωση της μπύρας να φτάνει περίπου τα 2,8 εκατομμύρια λίτρα τη μέρα. Μάλιστα, τις πρώτες μέρες που άνοιξαν οι παμπ, ορισμένες από αυτές ξέμειναν από μπύρα αμέσως λόγω μεγάλης ζήτησης. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων τώρα ελπίζουν πως οι απώλειες που είχαν λόγω των περιορισμών θα αρχίσουν να αντισταθμίζονται.

Μολονότι οι περισσότερες παμπ λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχει πλέον ο φόβος της εξάντλησης των αποθεμάτων. Οι ζυθοποιίες έχουν βάλει εμπρός στο φουλ τις μηχανές για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Επίσης ξεκίνησαν και οι προσλήψεις σε νέο προσωπικό με εργασία υπερωριών και γίνονται ενέργειες για εισαγωγή μπύρας στην Βρετανία από εργοστάσια σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Η  περιοχή με την μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων στις παμπ είναι το Λονδίνο με περίπου 700%.  Συγχρόνως άνοδο στις πωλήσεις παρουσίασαν και τα σνακ.

Η επαναλειτουργία των παμπ και των εστιατορίων έρχεται μετά από σχεδόν 12 μήνες  μέσα σε μια εξαιρετικά ταραχώδη χρονιά και αναμένεται να είναι μια μεγάλη «ένεση ηθικού» για τους πελάτες αλλά και για τους επιχειρηματίες.

Η Βρετανική Κυβέρνηση προσπαθεί να επανεκκινήσει την οικονομία, εξετάζοντας τα δεδομένα για την εξάπλωση της πανδημίας . Η επόμενη –και ίσως πλήρης- χαλάρωση των μέτρων και των περιορισμών για τις κοινωνικές επαφές προβλέπεται για τις 21 Ιουνίου. Στην υγειά τους λοιπόν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει