Πολιτιστικό Ημερολόγιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καλοκαίρι 2021

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Η ξαφνική μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, έφερε νέα προληπτικά μέτρα στην υλοποίηση ανοιχτών πολιτιστικών δρωμένων. Παρά τις νέες και δύσκολες συγκυρίες οι εκδηλώσεις Πολιτισμού και Τεχνών εμφανίζουν στην περιοχή μας εμφανίζουν αυξητική τάση. Η προσεχής εβδομάδα (26-07/01-08/2021) λοιπόν είναι ενδεικτική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Στην Αλεξανδρούπολη, στον θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο»,  η Κ.Λ.Α. θα προβάλει την Βελγο-γαλλική ταινία  «Ανάμεσά μας» (26-28 Ιουλίου), με ένα άκρως επικίνδυνο θέμα, το οποίο οι σκηνοθέτες, αδερφοί Νταρντέν, χειρίζονται με πολιτική ευαισθησία αλλά και με διεκπεραιωτική, προβλέψιμη λογική.  Ακολουθεί  Γαλλογερμανική ταινία αστυνομικού μυστηρίου «Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο», (29 Ιουλίου-1 Αυγούστου), που ξεκινά σαν ένα ψυχολογικό θρίλερ και εξελίσσεται σε ένα φιλόδοξο πολιτικοκοινωνικό δράμα. Οι προβολές ξεκινούν στις 22.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kla.gr.

Στις 28 Ιουλίου στο θέατρο Αλτιναλμάζη θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Μάγια η Μέλισσα». Η παράσταση είναι ιδανική για όλους εμάς που κρατάμε την Μάγια την ξακουστή, τα τραγούδια και τις σκανταλιές της ακόμα στις καρδιές μας! Στις 29 Ιουλίου στο ίδιο θέατρο ανεβαίνει η παράσταση «Το νησί των σκλάβων» σε σκηνοθεσία Κων/νου Ασπιώτη. Το ανάλαφρο και παράλληλα σκοτεινό έργο του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Μαριβώ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1725 και σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ίδια παραγωγή θα παρουσιαστεί στις 30 Ιουλίου στην Άνθεια και στις 31 Ιουλίου στις Φέρες.

Στις 31 Ιουλίου στον Χώρο Τέχνης Σύνη, στις 20.30, θα δοθεί συναυλία  κάτω από τον έναστρο ουρανό και υπό τις νότες των χορδών του εξαιρετικού μουσικοθεραπευτή και κιθαρίστα Oscar Cortes, με συνοδευτικό ρόφημα από την Λατινική Αμερική.

Όμως όλοι οι δρόμοι (οι μουσικοί τουλάχιστον), οδηγούν στην Ορεστιάδα. Ένα μουσικό τετραήμερο στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο ξεκινά στις 29 Ιουλίου με τον Διονύση Τσακνή και την Ιωάννα Καβρουλάκη. Στις 30 Ιουλίου στην σκηνή θα ανέβουν ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Στις 31 Ιουλίου την εμφανίζεται η Μελίνα Κανά και την 1η Αυγούστου την σκυτάλη παίρνουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τον Στάθη Δρογώση.

Στο Σουφλί στις 28 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία, θα υπάρξει μουσική βραδιά με το σχήμα «Ηχόχρωμα» και στις 30 Ιουλίου στο Γονικό θα παίξει μουσική ο DJ Κηπουρός.

Στη Ροδόπη, στο λιμάνι Φαναρίου, στις 27 Ιουλίου, δίνει συναυλία το συγκρότημα «Mice, the Swing Band» και στις 28  Ιουλίου στην παραλία Μέσης θα εμφανιστεί ο Σύλλογος Μουσικών Κομοτηνής.

Στην πόλη της Καβάλας, στο Φεστιβάλ Cosmopolis, στις 29 Ιουλίου θα εμφανιστούν τα μουσικά σχήματα «Κιορ Τοπάλ» με μουσικές και ήχους από την Καππαδοκία καθώς και οι  «Nefes Project» με ρεπερτόριο από τις παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου. Στις 30 Ιουλίου εμφανίζεται ο Παύλος Παυλίδης και στις 30/31 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ανεβαίνει η τραγωδία «Ορέστης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει