Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Δήμος Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Τα δρώμενα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο σύνολο των εκφάνσεων και του  δημόσιου βίου του, που συμπεριλαμβάνει την δημοτική ηγεσία του αλλά και την αντιπολίτευση(συμμαχική και μη), θυμίζει τα τελευταία χρόνια κάποιον που λούζεται με πετρέλαιο και μετά ανάβει ένα σπίρτο. Ένας καταιγισμός αντιφάσεων, τυφλότητας και βερμπαλισμών συγκροτούν το κυρίαρχο τοξικό κλίμα που απειλεί να μολύνει την τοπική κοινωνία. Από την πολυδιάστατη όζουσα πραγματικότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγράφουμε ενδεικτικά  μερικές πτυχές της ανώτατης μπακαλικής του. 

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. Στο τρομακτικό σκηνικό που δημιούργησε ο σύγχρονος νεο-δικτάτορας  Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία, μία κοινότητα που απειλείται άμεσα από την ναζιστική απόπειρα των εκκαθαρίσεων των Ρώσσων είναι η Ελληνική της Μαριούπολης. Μια πολυπληθής ελληνική κοινότητα που κινδυνεύει με αφανισμό. Η Ελληνική Κυβέρνηση έγκαιρα προέβλεψε την απειλή και λαμβάνει μέτρα προστασίας της. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που έχει αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο της Μαριούπολης το 1992(!!!!!!!!) δεν έχει λάβει καμία απόφαση για  να ενισχύσει και να δείξει έμπρακτα το <αδελφοποιητικό> αλληλέγγυο πνεύμα του. Οι Γιάννηδες της δημοτικής ηγεσίας περί άλλων τυρβάζουν. Έχουν να λύσουν τα προσωπικά τους άγχη και ιδεοληψίες .Ο πρώην Δήμαρχος Β. Λαμπάκης βαρύνεται  με τεράστια λάθη και προκλήσεις στο συγκεκριμένο θέμα και με την σιωπή του επιχειρεί να σβήσει τις ενοχές του. Όσο για τις παρατάξεις της Αριστεράς, αυτές ζούν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο  <αντάρτης> δεξιός υποψήφιος πρωταγωνιστεί στα <Παρατράγουδα>. Οι τρεις διαγραφέντες καμπαλέρος από την παράταξη του Δημάρχου <έλυσαν>  με την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους το πρόβλημα του πάρκου Αλτιναμάζη και ηρέμησαν. Τα κείμενα στην Evrozoni διάβασε ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος και ασχολήθηκε με το θέμα .Και εις ανώτερα, λοιπόν!

Ο <ΡΟΜΠΕΝ> ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ  θύμωσε με τον πρώην  αγαπημένο του  συνάδελφο όσο διατηρούσε το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν ο τελευταίος δημοσιοποίησε την κριτική του για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ ξέσπασε σε οργισμένες <απειλές> και χαρακτηρισμούς. Μαζί με την έκφραση <<Λυπάμαι ειλικρινά για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του <κυρίου>(σε εισαγωγικά!!!!!!) ,αποκάλυψε ότι <καλά θα κάνει να μην συνεχίσει γιατί θα ειπωθούν πράγματα που θα πέσουν ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ>.Από την ημέρα της εκτόξευσης των υπαινιγμών, την 12η Φεβρουαρίου, πέρασαν αρκετές ημέρες. Κι ακόμη αναμένει η τοπική κοινωνία την υλοποίηση της <απειλής>.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης(γνωρίζετε το όνομα του) <δεσμεύθηκε>  στην διοίκηση της Κ.Λ.Α. για την άρση της απόφασης 578/28.12.2021 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε <<σε συνεργασία με νομικό να συνταχθεί διακήρυξη για δημοπράτηση του Θερινού Σινεμά Φλοίσβου>.Για την συνέπεια των δεσμευτικών αρχών του Δημάρχου έχουμε άποψη. Θέλουμε όμως να μάθουμε ποιά είναι η θέση του πρώην Δημάρχου για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού δύο δικοί του σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΤΙΕΔΑ ψήφισαν υπέρ της διακήρυξης. Εκτός αν πρωταγωνιστεί στην ταινία Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει