Ολοκληρώθηκαν για τον Μάρτιο, τον μήνα της Ισότητας, οι δράσεις της Ε.Γ.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

                  

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ,ολοκλήρωσε τις δράσεις της για τον μήνα Μάρτιο, τον μήνα της Ισότητας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,8 του Μάρτη.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ,με εξαιρετική επιτυχία,12 Μαρτίου, στο Νομαρχείο ,με θέμα « Η Πολιτική είναι και γένους θηλυκού».Κατά την διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης , «γυναίκες, από διάφορους πολιτικούς χώρους, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους ,από την ενασχόλησή τους με τα κοινά.Ακολούθησε διάλογος.

Παράλληλα,σε συνεργασία με την «Δημιουργική Ομάδα Γυναικών» του Πολυκοινωνικού,του Δήμου Αλεξανδρούπολης,πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις- συζητήσεις, με θέμα «Σχέσεις μάνας –κόρης» και με τον γενικότερο ορισμό «Γονεϊκές σχέσεις»,με την υποστήριξη και συντονισμό της Ψυχολόγου κ.Λίλιαν Μπασδάνη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ,στις 7 Μαρτίου 2023.

Ακολούθησε η συνάντηση με τις γυναίκες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρίστηνου στις 20 Μαρτίου 2023. Στη συνέχεια η συνάντηση με τις γυναίκες των Λουτρών στις 29 Μαρτίου 2023 και τέλος στις 3 Απριλίου με τις γυναίκες της Άνθειας.

Επίσης ,ύστερα από πρόσκληση της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου τους, η ΕΓΕ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε αφιέρωμα για τις « Γυναίκες της Θράκης». Η Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος, κ. Παναγιώτα Δουλάμη –Παρδαλίδου, έκανε μια ιστορική αναδρομή στη συμβολή της Θρακιώτισσας, από το 1821 μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία των δράσεων μας.

                                                                                                 Για την ΔΕ

                                                                                      Η Πρόεδρος               Η Γραμματέας

                                                                                    Ειρ. Αποστολίδου        Δεσ. Τσιγάρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει