Οι (πιθανές) εκλογές του 2022 και τα προσωπικά δράματα των υποψηφίων

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Οι κινήσεις του Πρωθυπουργού, με την εξαγγελία παροχών και …οικονομικών πελετειακών ρυθμίσεων, οι εισροές χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο ανάπτυξης, η διαφαινόμενη <εισβολή> επενδύσεων και η σταθερή διψήφια δημοσκοπική διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ , είναι μερικά από τα σημάδια που οδηγούν στην πρόβλεψη ότι το 2022 θα είναι εκλογικό έτος, και μάλιστα έως τον Ιούνιο θα στηθούν κάλπες για τον φόβο…των θερινών πυρκαγιών, οι οποίες <ρίχνουν> κυβερνήσεις λόγω της ανικανότητας τους να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Αυτή η πιθανότητα έχει ήδη αναδείξει τον προβληματισμό ,  τις κινήσεις και τις ζυμώσεις εντός των κομμάτων και κυρίως την αγωνία και την νευρικότητα στα πρόσωπα των βουλευτών και των πολιτευτών.Η πρόκληση είναι μεγάλη και προ των πυλών.

Η κατάσταση στον ΕΒΡΟ ,όπως μπορεί να ερμηνευθεί  και να καταγραφεί ,με βάση  τις φήμες, τις παρέες και τα …κουτσομπολιά που παράγονται σε <πλατείες, γραφεία και καφενεία> , μπορεί ν αποτυπωθεί σήμερα ως εξής:

Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , η οποία με το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής θα εκλέξει μάλλον δύο βουλευτές στον Έβρο, ο διαγκωνισμός γι αυτές θα γίνει μεταξύ των τριών σημερινών βουλευτών της, οι οποίοι έχουν στήσει ένα ισχυρό ρουσφετολογικό σύστημα στήριξης τους και έχουν την δυνατότητα να εξαγγέλουν το  <κατόπιν ενεργειών μου> για την ενίσχυση του προσωπικού τους προφίλ. Μαζί μ αυτούς θα υπάρχει στη λίστα ένας ακόμη άνδρας υποψήφιος, στη θέση του Φαραντάτου, που απέτυχε να εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές και δείχνει να αποσύρεται από την περιοχή. Την θέση θα διεκδικήσουν κάποια πρόσωπα που θα στοχεύουν στην <κατάληψη> της ενδιαφέρουσας τρίτης θέσης. Γιατί όπως δείχνουν οι εκλογικές τάσεις, δεν θα μπορέσει να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα την διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών σε 40 ημέρες ΜΕ ΛΙΣΤΑ. Αυτή η συγκεκριμένη δέσμευση της λίστας , κάνει τις υποψηφιότητες(σε όλα τα κόμματα που διεκδικούν έδρα) ελκυστκές, αφού όπως δείχνουν τα εκλογικά ποσοστά η Ν.Δ. θα επανεκλέξει(αν δεν συμβεί κάποιο <ατύχημα>) τρεις βουλευτές. Τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη λίστα της Ν.Δ. στον Έβρο είναι ο Κ. Χατζημιχαήλ (με το πρόβλημα όμως που παράγεται από την δημόσια θέση που κατέχει σήμερα), ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης, ο διοκητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ε. Ρούφος(που έχει το ίδιο με τον κ. Χατζημιχαήλ πρόβλημα), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χ. Τοψίδης κ.α. Για τις δύο θέσεις των γυναικών προβλέπεται <αίμα και άμμος> από αυτές που επιθυμούν να βρεθούν στη λίστα. Όχι γιατί θα έχουν έστω και ελάχιστη πιθανότητα εκλογής, αλλά για να εξαργυρώσουν την συμμετοχή τους με τον διορισμό τους σε θέση ευθύνης. Κατά προτίμηση σε γενική γραμματεία υπουργείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και στο ΕΒΡΟ <μια ωραία ατμόσφαιρα>.Γνωρίζοντας ότι του αναλογεί πλέον και πάλι μία έδρα οι υποψήφιοι που θέλουν να την <αρπάξουν> σφάζονται. Το δόγμα τους είναι <ο θάνατος (πολιτικός φυσικά) σου, η ζωή μου>.Οι αστόχαστες και καιροσκοπικές συμμαχίες, οι ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν έχουν σταματημό και με κύριο στόχο τον εξοβελισμό της Ν. Γκαρά. Οι καρεκλοκένταυροι και οι γραφειοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο συνασπίζονται για να <τελειώσουν> την νυν βουλευτή. Και μετά θα μοιράσουν τα ιμάτια και θα λύσουν και τις μεταξύ τους διαφορές. Ο κύριος παίκτης σ αυτό το σκηνικό είναι ο λογιστής Μ. Μαλτέζος και οι ακόλουθοι του.

Στο ΚΙΝΑΛ η κατάσταση συνδέεται με την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα εξαρτηθεί από το ποιός   από τους υποψηφίους θα εκλεγεί.Η κατάσταση εδώ είναι ουσιαστικά κινούμενη άμμος. Το μόνο πρόσωπο το οποίο  θα ήθελαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι στο ψηφοδέλτιο είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκης. Στην <ποδιά του σφάζονται παλληκάρια>.Γνωρίζουν ότι η εμβέλεια του μπορεί να φέρει ψήφους που μπορούν να δώσουν ,έστω και προσωρινά, έδρα στο κίνημα.

Το κόμμα που διακινεί ότι θα κερδίσει έδρα στον Έβρο είναι η <ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ>, που θεωρεί ότι θα ενισχύσει αποφασιστικά τα ποσοστά του στις προσεχείς εκλογές. Γι αυτό το σκοπό πληροφορίες λένε ότι ίσως στον Έβρο να είναι υποψήφιος, όπως έχει δικαίωμα, ο αρχηγός του Κ. Βελόπουλος. Οι άλλοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την έδρα είναι ο Π. Παπαδάκης και ο Η. Ηλιακόπουλος, που έχουν και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα έναντι των συνυποψηφίων τους.

Στα υπόλοιπα κόμματα η κατάσταση είναι ομιχλώδης, ασαφής και απροσδιόριστη. Οι πληροφορίες λένε ότι διάφοροι νεοπαγείς κομματικοί σχηματισμοί <οργώνουν> τον Έβρο προς αναζήτηση στελεχών και υποψηφίων βουλευτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει