Μια δημόσια εκδήλωση τομή! Έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα των προκλήσεων και των ευκαιριών για την Αλεξανδρούπολη

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης η δημόσια και ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης με αφορμή τον εορτασμό του <<Ιωβηλαίου>> της ,με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό κ. Θάνο Ντόκο, Σύμβουλο Εθνικής
Ασφαλείας του Πρωθυπουργού και Γραμματέα του ΚΥΣΕΑ.

Ο ομιλητής σε μια πολυδιάστατη , ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη δημόσια κατάθεση έδωσε έγκυρες, ορθολογιστικές και επιστημονικές απαντήσεις σε προβληματισμούς και αγωνίες που άπτονται των προκλήσεων, των ευκαιριών και των προοπτικών της Ελλάδας, της Θράκης και της Αλεξανδρούπολης ς ένα ραγδαίως μεταβαλλόμενο κόσμο κρίσεων και απειλών, σε ένα ρευστό και χαοτικό σύγχρονο γεωπολιτικό σκηνικό.

Ειδικότερα ο ομιλητής έδωσε σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις σε ερωτήματα που διακινούνται στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης όπως ποιές μετρήσιμες και σταθερές θετικές επιπτώσεις θα έχουν στην πόλη και τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης οι προγραμματισμένες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και η
αναβάθμιση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε κέντρο αναφοράς με βάση τις σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, το ρόλο και την σημασία του <<Φράχτη του Έβρου>> στην ασφάλεια της περιοχής, την θωράκιση που προσφέρει στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη η παρουσία Νατοικών και Αμερικανικών δυνάμεων από πιθανές Τουρκικές απειλές κ.α.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή για την παρουσία του και την εμπνευσμένη ομιλία του και του έδωσε τιμητικά αναμνηστικά δώρα ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ κ. Κ. Χατζημιχαήλ, ο Στρατηγός και ο Αστυνομικός Διευθυντής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών κ. Λ. Σαράντη, επιχειρηματίες και πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει