Μια βιβλιοπαρουσίαση γεμάτη συγκίνηση. “Σκέψου το-η ιστορία ενός ημερολογίου”, Χρήστος Τούβε

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 20:30 στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου “Δημητριάδης” και σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και τον Αθλητικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης “Δρομέας Θράκης “, η παρουσίαση του νέου συγγραφικού πονήματος “Σκέψου το – η ιστορία ενός ημερολογίου“, του συγγραφέα και εκδότη Χρήστου Τούβε.

Με την Ε.Γ.Ε., Παράρτημα Αλεξανδρούπολης

Η κ. Φένια Δούκογλου, φιλόλογος – δημοσιογράφος, συντόνισε άψογα την εκδήλωση και συνεχάρη τον συγγραφέα για την πρωτοβουλία του να εκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. – Π/μα Αλεξανδρούπολης κ. Ειρήνη Αποστολίδου, χαρακτήρισε το βιβλίο πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον διότι μιλά για το ευαίσθητο θέμα της υιοθεσίας με σοβαρότητα και ενσυναίσθηση.

Στέλλα Καραμήτρου, Χρήστος Τούβε

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Έφορος του Αθλητικού Συλλόγου “Δρομέας Θράκης” κ. Κωνσταντία Στεργίου, εστιάζοντας στην προσωπικότητα του συγγραφέα που με τη γραφή του πολεμά το σκοτάδι.

Για την ολότητα του βιβλίου μίλησε η κ. Στέλλα Καραμήτρου, Φοιτήτρια ΜΠΣ Βιοηθικής, τονίζοντας τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του συγγραφέα καθώς και τις προκλήσεις και τις  ανάγκες που αναδύονται στη διάρκεια της ενσωμάτωσης των παιδιών σε μια οικογένεια αλλά και τον δύσκολο και γοητευτικό ρόλο των θετών γονιών.

Στέλλα Καραμήτρου, Μαρία Καδόγλου, Φένια Δούκογλου

Η κ. Μαρία Καδόγλου, Κοινωνική Λειτουργός αναφέρθηκε στον θεσμό της υιοθεσίας, στις δομές φιλοξενίας παιδιών και στην διαδικασία ταιριάσματος υποψήφιων ανάδοχων γονέων και παιδιών.

Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας μιλώντας για το έναυσμα που τον οδήγησε στην συγγραφή αυτού του βιβλίου χρησιμοποιώντας την νοημοσύνη της καρδιάς. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος “διαβάζοντας μπορείς ακόμη και να χτίσεις ένα διαφορετικό κόσμο για σένα. Αυτό τον κόσμο που θέλεις και επιθυμεί η ψυχή σου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει