Μετά τα Λουτρά Τραϊανούπολης να απεξαρτηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Camping.

Με μια μεταρρυθμιστική, γενναία και αναπτυξιακού περιεχομένου απόφαση, η Κυβέρνηση, επιτέλους, προχωρά σε αποτελεσματικές διαδικασίες και δόμηση φορέα για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονταν μέχρι τώρα υπό δημοτικό έλεγχο και διαχείριση.

Η Κυβέρνηση κατανοώντας ότι οι Ιαματικές Πηγές αποτελούν έναν τεράστιο πλουτοπαραγωγικό και αναπτυξιακό πόρο για την χώρα και μπορούν να προσφέρουν σοβαρή ενίσχυση στο περιφερειακό και τοπικό Α. Ε. Π., να ενισχύσουν την αγορά εργασίας και να καταπολεμήσουν την ανεργία, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με τον τίτλο «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας, Α. Ε.», με στόχο να πάρει τη διαχείριση των πηγών από τους Δήμους και να προχωρήσει στην προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών που θα αναδείξουν και θα αξιοποιήσουν τις ιαματικές πηγές που σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας από τους Δήμους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Λουτρά Τραϊανούπολης που ελέγχονται από την ΤΙΕΔΑ, την ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα Λουτρά, τα οποία και πριν την πανδημία είχαν αναστείλει την λειτουργία τους, είναι η πιο ενδεικτική περίπτωση της αδυναμίας (ή ανικανότητας;) και της ΤΙΕΔΑ να τα μεταμορφώσουν σε επενδυτικό πόλο της περιοχής με την προσέλκυση χρηματοοικονομικών κεφαλαίων που θα τα μετασχηματίσουν σε κορυφαίο σημείο αναφοράς του Ιατρικού –  Θεραπευτικού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας σε Πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο. Η παρακμιακή κατάσταση των Λουτρών, η απαξίωσή τους, η φθορά τους είναι καυτό θέμα για την Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι αυτοδιοικητικοί  όχι μόνο πρέπει να ντρέπονται αλλά και να απολογηθούν για την σημερινή θλιβερή εικόνα τους.

Εκτός όμως από τα Λουτρά της Τραϊανούπολης που μέσω της Ι. Π. Ε., Α. Ε. θα σωθούν, το ίδιο πρέπει να γίνει άμεσα και για το κάμπινγκ της Τ. Ι. Ε. Δ. Α. Η κατάσταση του είναι δραματική. Όχι μόνο περνάει δομική κρίση στις υποδομές του αλλά έχει καταντήσει ένας χώρος αναψυχής που δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Με εφευρέσεις  αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, δηλαδή πόρων των πολιτών και δάνεια από τράπεζες, η παρτίδα δεν μπορεί να σωθεί. Με την σημερινή δομή, την λειτουργία και το νομικό καθεστώς της ΤΙΕΔΑ, το κάμπινγκ δεν έχει βιωσιμότητα. Θα παραμείνει ένας θεσμός εξυπηρέτησης ρουσφετιών και απασχόλησης δημοτικών συμβούλων που έχουν πλήρη άγνοια από τους κανόνες του Τουριστικού management και marketing.

Το κάμπινγκ  έπρεπε να είναι  σημείο  ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας, ενίσχυσης της τουριστικής εικόνας και φήμης της πόλης και προσέλκυσης τουριστών, επισκεπτών και καταναλωτών και όχι ένα απαξιωμένο και προβληματικό στοιχείο για την πόλη και κυρίως για τους πολίτες.

Μόνο οι φαντασιώσεις των αυτοδιοικητικών της Αλεξανδρούπολης δεν επιτρέπουν τη συνεργασία με επενδυτές για την “απογείωση” του χώρου. Αν όμως υπήρχε πρόβλεψη επιβολής ποινών (χρηματικών και διοικητικών) για αυτούς που βλάπτουν τις δημοτικές υποθέσεις, θα τολμούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο «Θέατρο Σκιών» της σύγχρονης, ξεχαρβαλωμένης και εγκληματικής απραξίας;

Είναι πραγματικά ανερμήνευτα τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι πολίτες. Τουλάχιστον την επόμενη φορά να κρίνουν και με βάση τις δημιουργικές ικανότητες των υποψηφίων καθώς και το ποσοστό υλοποίησης των προγραμμάτων τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει