Θερινός Κινηματογράφος”Φλοίσβος”. “Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου”.

Γράφει η Στέλλα Ν. Καραμήτρου

Ο τίτλος παραπέμπει στην έξοχη ταινία του Λ. Μπονιουέλ και σηματοδοτεί τον <πόθο> επιχειρηματιών να εκμεταλλευθούν τον θερινό κινηματογράφο <<Φλοίσβο΅>> της Αλεξανδρούπολης , του οποίου τυπικά την διαχείριση έχει η δημοτική επιχείρηση ΤΙΕΔΑ.

Με αντικείμενο λοιπόν τον κινηματογράφο, τον Δεκέμβριο του 2021, εμφανίσθηκε ένα πολύχρωμο κουβάρι αποφάσεων, προτάσεων, δεσμεύσεων, ανομολόγητων συμφωνιών και σχεδιασμών, το οποίο τελικά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει ξετυλιχτεί, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες και η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης την <τύχη> και το μέλλον του. Αιτία και πηγή  αυτής της ομιχλώδους και θολής κατάστασης είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ι. Ζαμπούκης. Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Ιανουαρίου 2022 τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν στο γραφείο του η νυν μαζί με τρεις πρώην Πρόεδρους της ΚΛΑ. Εκεί ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια <γενναία> και <υπερβατική> κίνηση. ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ (όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΛΑ) ότι ο <<Φλοίσβος>>θα παραμείνει δημοτικός κινηματογράφος υπό την διαχείριση της ΚΛΑ.

Από τότε και μέχρι τώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, δεν γνωρίζει κανείς αν αυτή η δέσμευση έγινε πράξη. (Αν και για τις δεσμεύσεις του Δημάρχου έχουμε πικρή εμπειρία, όπως η προεκλογική δέσμευση περί ΜΗ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ). Ωστόσο, ακριβώς επειδή είναι ένας επιφανής νομικός, είμαι σίγουρη ότι δεσμεύθηκε ενώ γνώριζε πως μια συλλογική απόφαση ενός θεσμικού οργάνου μπορεί να ανακληθεί ΜΟΝΟ από τον ίδιο. Ο Δήμαρχος έχει δικαίωμα τώρα να απαιτήσει από τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ, που είναι δικό του αυτοδιοικητικό τέκνο, να κάνει μια θεαματική κυβίστηση και να καλέσει ξανά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ, να ακυρώσει την απόφαση της 28ης Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ του <Φλοίσβου>.

Παρόντες στην ιστορική αυτή συνεδρίαση που έλαβε την συγκεκριμένη ρηξικέλευθη απόφαση ήταν οι: Βασίλης Δέλκος(Πρόεδρος), Π. Αγγελίδης, Σ. Βραχιόλογλου, Ι. Κετσέρης, Δ. Μερκούρης, Χ. Τσάνταλης. Ενδιαφέρον έχει ότι δύο από τους παρόντες είναι τέκνα(αυτοδιοικητικά φυσικά) του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης). Αυτοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν <<αυτοδιοικητικό χαρακίρι>> για να μην εκθέσουν τον Δήμαρχο στην δέσμευση του; Πότε θα ενημερωθούμε για αυτήν την σεμνή και λυτρωτική συνεδρίαση και το σκεπτικό της; Δεν πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την δέσμευση του Δημάρχου, ώστε να έχουν καταλήξει σε κάποια ξεκάθαρη και ειλικρινή απόφαση; Εκτός…..Εκτός αν παύσουν σύντομα να είναι μέλη του οργάνου και τότε θα πρέπει άλλοι θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει