«Η “απευθείας ανάθεση” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξής μας»

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Τα προεκλογικά <<προγράμματα>> των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και κινήσεων, κατά κανόνα αποτελούν έναν πακτωλό <<δεσμεύσεων>>, αξιών και αρχών  , που θα τηρήσουν αν και εφόσον γίνουν δημοτικές αρχές. Αν <<νικήσουν>> δηλαδή στις δημοτικές εκλογές και αυτόματα μεταμορφωθούν σε διαχειριστές της τοπικής δημοτικής εξουσίας, θα  πρέπει να υλοποιήσουν  όλα όσα <<έταξαν>> στους πολίτες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Η αυτοδιοικητική ιστορία τεκμηριώνει ότι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ  δημοτικές παρατάξεις πανελληνίως τήρησαν τις προεκλογικές διακηρύξεις τους και εμφάνισαν συνέπεια λόγων και πρακτικής. Η τεράστια πλειοψηφία απέδειξαν στην πράξη ότι πουλούσαν προεκλογικά <<φύκια για μεταξωτές κορδέλλες>> με στόχο την κατάκτηση και νομή της δημοτικής εξουσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Να δίνεις ψευδείς υποσχέσεις στους πολίτες, να έχεις κρυφές σκέψεις και στόχους που εμφανίζονται όταν γίνεις <<καβαλάρης>>, να εξαπατάς το εκλογικό σώμα με πομφόλυγες και βερμπαλιστικά λεκτικά πυροτεχνήματα.

Αυτός είναι ο κανόνας. Κι αυτόν υιοθέτησε και ακολούθησε και  ο σημερινός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.(το όνομα του μάλλον το γνωρίζετε).Η παράταξη του <<ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κτλ>> συνέταξε και κατέθεσε προεκλογικά το 2019 ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά εντυπωσιακών και ελκυστικών θέσεων, προτάσεων, έργων και ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ. Με βάση αυτούς τους άξονες και αντλώντας από την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των δημοτών απέναντι στον πρώην Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης( και αυτού το όνομα μάλλον το γνωρίζετε), κατάφερε το ανέλπιστο θαύμα. Να αναδειχθεί νικητής των εκλογών(αλήθεια ο νυν Δήμαρχος έχει στείλει λουλούδια στο πρώην για το δώρο που του έκανε;). Και μετά ήρθε….ο <<εφιάλτης >>.Το πρόγραμμα του νυν έγινε ένα <<πουκάμισο αδειανό>>.Οι δεσμεύσεις έγιναν ένα <<σύννεφο με παντελόνια>>.Οι αρχές εξανεμίστηκαν. Οι αξίες μεταλλάχθηκαν σε <<ανάγκες>> και <<υποχρεώσεις>>.Το πανηγυράκι της ματαιοδοξίας κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Κορυφαίο παράδειγμα αυτής της ασυνέπειας προεκλογικών υποσχέσεων και πρακτικής είναι το περίφημο πλέον θέμα, που απασχολεί ήδη έντονα την κοινωνία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, των ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ της δημοτικής αρχής. Που είναι πολύπλοκη και διαχέεται σε πολλούς τομείς. Και δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμούς, σε όσους ακόμη δεν έχουν γοητευθεί από τις λάμψεις της εξουσίας. Όπως είναι όλοι όσοι συγκροτούν το σύστημα της δημοτικής αρχής. Αιρετοί και μη.. Οι οποίοι δεν βλέπουν το χάσμα που υπάρχει ,με ότι γράφει το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης τους και όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο. Επειδή ίσως να έχουν ασθενή μνήμη να τους θυμήσουμε τι έγραφε το πρόγραμμα τους. Στο τμήμα που είχε τίτλο <<Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ!!!!είχε την  δέσμευση:<<Η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας>>. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Αλήθεια τι λένε για την εξέλιξη αυτή η Ελένη, ο Βασίλης, ο Γιάννης, ο Παναγιώτης, ο  Δημήτρης και οι άλλοι; Θα επανερχόμαστε τακτικά σε αυτά τα θέματα για να τους υπενθυμίζουμε και τις δικές τους ευθύνες, εκτός του Δημάρχου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει