Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Ακόμη ένα δείγμα δημαρχιακού επαρχιωτισμού.

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Αν διακρίνονται διαχρονικά και σταθερά σε κάτι, οι πολλαπλοί εκφραστές και διαχειριστές των διαφόρων  επιπέδων εξουσίας στην Ελλάδα, είναι ότι είναι  μέλη ενός  <<θιάσου σκιών>> που ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην στομφώδη λεξιλαγνεία, στην μπουρδολογία, στην αμετροέπεια και στην εκτόξευση πομφόλυγων. Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι συγκροτούν μία  ακατέργαστη μάζα εκφώνησης ψευδαισθήσεων, αυταπατών και κομπασμών που πηγάζουν από το πλέγμα <<αμάθεια-ευκολία-προχειρότητα>>.

Από τον βάλτο των αυτοδιοικητικών ηγετών που πρωταγωνιστούν στο προαναφερθέν  κλίμα τα δύο τελευταία χρόνια, αναδύεται και ο σημερινός Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του έχει καταφέρει να καθηλώσει το Δήμο Διδυμοτείχου, να τον οδηγήσει σε ομφαλοσκοπήσεις και αδιέξοδα, να τον βυθίσει σε στερεότυπες και μίζερες καταστάσεις αλλά και πρακτικές. Στην περίπτωση του ισχύει η φράση <<Αχ! Που είσαι νιότη….>>.

Μια πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Διδυμοτείχου τεκμηριώνει πόσο επιδερμικά και ερασιτεχνικά  αντιλαμβάνεται τα αυτοδιοικητικά δρώμενα και τις ευθύνες ενός  αξιόπιστου και ικανού Δημάρχου. Δήλωσε λοιπόν υπερήφανος και χαρούμενος ότι<<το Διδυμότειχο μπορεί να γίνει ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ τουρισμού στον Έβρο με όλα τα αξιοθέατα που διαθέτει>. Και νομίζει ότι είπε κάτι σοβαρό που τον απενοχοποιεί και τον απαλλάσσει των ευθυνών του. Αυτή η κουτοπόνηρη τακτική των πολιτικάντηδων Δημάρχων και των λοιπών διαχειριστών εξουσίας πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Για αυτό καταθέτουμε μερικά ερωτήματα και προβληματισμούς προς τον αξιότιμο δήμαρχο Διδυμοτείχου και με αγωνία αναμένουμε τις απόψεις του.

  • Στα δύο περίπου χρόνια της θητείας του ποιά έργα , δράσεις και παρεμβάσεις υλοποίησε ο Δήμος για να γίνει το Διδυμότειχο τουριστική <<ναυαρχίδα>>.
  • Από ποιές μελέτες που έχουν συνταχθεί τεκμηριώνεται η αυταρέσκεια του.
  • Πόσες και ποιες αναλύσεις και έρευνες έχουν ξεκινήσει ή δρομολογούνται για το city branding και  το place marketing του τόπου.
  • Ποια είναι η τουριστική ανταγωνιστική ταυτότητα με την οποία το Διδυμότειχο θα μεταμορφωθεί σε <<ναυαρχίδα>> και στη συνέχεια σε διαστημόπλοιο.
  • Ποια είναι η swot ανάλυση που έγινε και πως θα υλοποιηθούν η τμηματοποίηση και η τοποθέτηση του τουριστικού προϊόντος <<Διδυμότειχο>> στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
  • Ποια έργα τουριστικών υποδομών πρέπει να γίνουν, ποιος θα τα υλοποιήσει, πως θα χρηματοδοτηθούν και ποιός θα τα διαχειρισθεί.

Υπάρχουν και πολλά άλλα παρόμοια ερωτήματα. Σε ένα διάλογο θα τα καταθέσουμε.

Για την ώρα οι πολίτες του Δήμου Διδυμοτείχου περιμένουν τα <<μαγικά>> και τις δράσεις του Δημάρχου για την μεταμόρφωση του σε <<ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ>>. Τότε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου θα λάβει την πρέπουσα θέση δίπλα στον Ιωάννη Δ! Βατάτζη. Και θα δοξάζεται στους αιώνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει