ΑΡΧΗ για ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Η  μοναδική και αναντικατάστατη στρατηγική και γεωπολιτική θέση της  Αλεξανδρούπολης, οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της όπως είναι καταγεγραμμένες με την προσέλκυση και υλοποίηση κομβικών επενδύσεων  την μεταμορφώνουν στο νέο success story της χώρας μας.

Αυτή η προοπτική , η δυναμική αξιοποίησης και ο πολλαπλασιασμός των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η ανάδειξη της σε πρωταγωνιστή σε εθνικό, βαλκανικό, μεσογειακό και ευρωπαϊκό πεδίο, η διαχείριση των ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών της, η στρατηγικά σχεδιασμένη εξειδίκευση της, η διάχυση της οικονομικής ελκυστικότητά της, απαιτεί ένα νέο συλλογικό αυτοδιοικητικό υποκείμενο/κίνημα, που με κριτήρια επιστημονικά και τεκμηριωμένα κατέχει  τον ορθολογικό σχεδιασμό. 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τον Σεπτέμβριο του 2019 διανύει μια παρακμιακή , εκφυλιστική και επικίνδυνη κατάσταση που πηγάζει από την τυφλή και εγωπαθή  διαμάχη , που έχει λάβει και μορφές ιδιότυπου τοπικού εμφύλιου πολέμου, μεταξύ του νυν και του πρώην Δημάρχου. Οι ανελέητες και χωρίς αρχές συγκρούσεις τους, οι δικαστικές διώξεις και απειλές, καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του, υπονομεύουν το μέλλον του, προσβάλλουν την τοπική δημοκρατία και τους πολίτες.

Η τοξικότητα τους είναι επικίνδυνη για τον Δήμο και τους πολίτες. Εκφράζουν τις πιο αντιδραστικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις αλλά και ένα  ξεπερασμένο  και διαλυτικό , πελατειακό λαϊκισμό.

Στη νέα προγραμματική πενταετή αυτοδιοικητική περίοδο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να αποκτήσει μια ηγεσία που θα  εμπνέεται  και θα δεσμεύεται από ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ όπως η συλλογικότητα, η διαφάνεια, ο σεβασμός στο δημότη, η ενότητα , η επιστημονική επάρκεια,η γνώση του παγκόσμιου νέου περιβάλλοντος, η παραγωγή  όρων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας , προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Σ αυτό το κίνημα <πρώτο μεταξύ ίσων>  είναι ένα πρόσωπο φερέγγυο, ικανό, μορφωμένο,πετυχημένο στη ζωή και σε θέσεις ευθύνης, ήρεμο και φιλικό. Μια προσωπικότητα που εμπνέει, κινητοποιεί και συνεγείρει κοινωνικές δυνάμεις , που διαθέτει όραμα και πρόγραμμα για την ανανέωση του Δήμου και την ανάπτυξη της περιοχής,

Αυτή η προσωπικότητα  ευτυχώς αναδύθηκε και κατέθεσε δημόσια την απόφαση και την θέληση του να υπηρετήσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Γύρω από αυτήν  διαμορφώνονται  ήδη με ταχύτατους ρυθμούς οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις συγκρότησης μιας αυτοδιοικητικής κίνησης που θα κατέλθει στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με όρους επιτυχίας για να διοικήσει τη νέα πενταετή περίοδο το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Μια προσωπικότητα , η οποία δημοσιοποιώντας και καταθέτοντας στην κοινωνία  την υποψηφιότητα του  και την πρόταση του,  άλλαξε δραματικά όλες τις παραμέτρους  στη σημερινή παρακμιακή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, ο τόπος και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Απέναντι στον θνήσκοντα αυτοδιοικητικά νυν και τον καταρρέοντα τέως Δήμαρχο , τον προβλέψιμο υποψήφιο του ΚΚΕ, τον υποψήφιο <καλό παιδί>,τους  γνωστούς υπερφίαλους δημοτικούς συμβούλους που φαντασιώνονται υποψηφιότητες , η έλευση στο δημόσιο και αυτοδιοικητικό προσκήνιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης αυτής της προσωπικότητας σηματοδότησε την έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης και ανάδειξης μιας δημοτικής παράταξης που θα αναλάβει την σωτηρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τα σημερινά εκφυλιστικά και παρακμιακά φαινόμενα και πρακτικές.

Η ΑΡΧΗ έγινε με τους καλύτερους όρους. Με ηγέτη μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Τεχνοκράτη που γνωρίζει όμως τις ευαισθησίες και τις ανάγκες των δημοτών. Επιστήμονα που κατέχει την μέθοδο σύνταξης  και υλοποίησης σχεδίων, προγραμμάτων, δράσεων που παράγουν θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που εκφράζουν στο πρόσωπο τους το σώμα της ζώσας κοινωνίας.

Όπως είπε και ο Αβραάμ Λίνκολν:<Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις>.Αυτό κάνει πλέον και η ΑΡΧΗ για το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και τους δημότες του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει