Ένας “μαύρος κύκνος” στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας

Ο χρόνος πέρασε. Και η ώρα της κρίσης για τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ι.Ζαμπούκη έφτασε. Αύριο, Κυριακή 9-01-2022, ημέρα δημαιρεσιών και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, πρέπει να αποδείξει πόσο γνωρίζει από αυτοδιοικητική πολιτική, από διαχείριση συλλογικών υποκειμένων όπως μιας δημοτικής παράταξης, όπως επίσης από ισορροπιστική και ζυγισμένη τακτική απέναντι σε πρόσωπα και τις επιθυμίες τους. Αύριο θα πιστοποιηθεί αν θα υποστεί το προσωπικό του Βατερλώ, που θα είναι η οριστική αρχή του τέλους της θητείας του ή θα εξασφαλίσει μια <<σταγόνα ζωής>>  για κάποιο χρονικό διάστημα.

Καταλύτης για όλα ήταν η δημοσιοποίηση το βράδυ της Πέμπτης 06-01-2022, ότι η πρότασή του για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης θα είναι ο- εκ μεταγραφής ανανήψας δημοτικός σύμβουλος- Γ. Καίσας. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης που στήριξε στις δημοτικές εκλογές το 2019 με επικεφαλής τον Δ. Λαζόπουλο. Μια υπόθεση εργασίας που διακινείτο στην Αλεξανδρούπολη όταν ανακοινώθηκε η σύμπραξη των παρατάξεων Ι. Ζαμπούκη-Δ. Λαζόπουλου. Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε αν τα σενάρια, που πυρετωδώς κυκλοφορούν από χθες στην Αλεξανδρούπολη  και περιλαμβάνουν εκπλήξεις και ανατροπές , θα υλοποιηθούν.

Όμως η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τον πλήρη εναγκαλισμό του με την παράταξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε από χθες ραγδαίες ζυμώσεις, εκτιμήσεις και ερμηνείες , προς δύο κατευθύνσεις , που θα έχουν τεράστια επιρροή στις δημοτικές εκλογές του …2022.

Η πρώτη αφορά την πιθανότητα και αγωνιώδη προσπάθεια προσώπων του περιβάλλοντος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να εξασφαλίσουν την ανοχή, την υποστήριξη ή την υπόδειξη από τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπο του τον Οκτώβριο του 2023. Αυτή πλέον η ουτοπική απόπειρα έκλεισε από χθες οριστικά. Στελέχη, κεντρικά και περιφερειακά της Ν.Δ., κατανόησαν απόλυτα ότι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν περιλαμβάνεται στο μεταρρυθμιστικό, φιλικό και ιδεολογικό ανθρώπινο αυτοδιοικητικό προσωπικό που μπορεί να έχει την εύνοια της. Η ταύτιση του με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ , έβαλε χθες τέλος στα διάφορα σενάρια που διακινούσαν οι καλοθελητές Γιάννης, Μαρία κ.α.

Η δεύτερη έχει σημείο αναφοράς την ανάδυση ενός νέου αυτοδιοικητικού προσώπου, με ισχυρό αποτύπωμα στα δρώμενα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα μπορούσε να επιλεγεί επίσημα από την Νέα Δημοκρατία. Αυτή η ξαφνική ανάδειξη νέου προσώπου  στα δημοτικά δρώμενα της πρωτεύουσας του Έβρου βάζει τέλος στις στοχεύσεις και φιλοδοξίες διάφορων προθύμων να ενδυθούν τον μανδύα του εκλεκτού του κυβερνώντος κόμματος. Αναδιατάσσει πλήρως το σκηνικό και ανατρέπει μεθοδεύσεις και υπόγειες διαδρομές.

Όπως ότι φαίνεται δεν θα πεθάνουμε από ρουτίνα στην Αλεξανδρούπολη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει